Förmiddagsrunda i Puketorp

Denna helg ger inte mycket utrymme för burkjakt men till min stora glädje kom det då två burkar inom mitt närområde, härligt! Lite över sju på förmiddagen gav jag mig ut i Delsjöskogen på jakt efter ”Gammal fotbollsplan”, härligt att se när mugglarnas platser överges och växter igen. Man får hoppas att folket i denna trakt börjat med geocaching istället.

Övergiven mugglarplats.
Övergiven mugglarplats.

På en mindre skogsstig gick jag nu vidare över de små kullarna i östlig riktning. Då märkte jag snart att något förföljde mig, kände blickar i ryggen och hörde ett diskret plingade ljud – mystiskt. Det var en vit liten katt som smög efter mig, varje gång jag vände mig om så stod den helt stilla, detta upprepades några gånger innan jag beslutade mig för att inte bara vända mig om utan också ta några steg mot katten. Då flydde den med blixtens hastighet, den sprang på stigen och slängde bakben och svans i en roterande rörelse – liknade en propeller – nog den mest komiska katt jag sett på länge!

Efter några hundra meters vandring nådde jag dagens andra burk ”Puketorps-cachen”. Ett bekant område då jag har en burk inte så långt från platsen. Terrängen och träden gjorde att jag fick en mycket underlig angivelse via gps:en, den ville 18 meter bort från bro, bäck och träd som det talades om i hinten. Det fick bli att gå på erfarenhet istället för gps, då hittades burken snabbt. Nöjd med dessa två fynd gick jag ut ur skogen och nedför vägen i riktning mot Vallhamra. Där mötte jag en man med GC-keps och gps, det var sturej som också var på väg upp till de nya cacherna samt för att hämta in en av sina egna burkar som nu skulle arkiveras. Kul att få ett litet GC-möte så här på lördag förmiddag!

Bron över floden...