216 kilometer från H:brg

Denna söndag hade jag en plan att bege mig till en plats blott 216 kilometer från H:brg! Jag talar alltså om metropolen Kungsbacka. Snabbt och lätt förde pendeln mig söderut mot en ny dag fylld av burkjakt.

216km

När jag klivit av tåget gick jag direkt mot cachen ”Citycaching Kungsbacka: U-Turn” som låg på en avlägsen del av stationen!

Låååångt där borta är cachen!
Låååångt där borta sitter cachen!
Mycket vatten, även i Kungsbacka.
Mycket vatten, även i Kungsbacka.

Efter framgångsrik loggning höjdes vandringstempot och jag tog mig en dryg halvkilometer till den första burken i EFG serien. Den består av sju cacher som använts för att visa upp geocaching för familjer i området, så det är ganska lätta burkar, men det var sannerligen fina burkar som nybörjarna fått del av. Här blev det favoritpoäng till burk efter burk!

Sköldpadda

Ekorre

Spöke

Alla burkar i serien hittades samt några ”bonusburkar” som också låg utmed denna lilla slinga.

Kanske borde jag vända?
Kanske borde jag vända? – nej så blev det ej, det fanns ju en burk till att plocka!

Slingan avslutades med loggning vid ett av mugglare övergivet picknickbord.

Övergivetbord

Jag fortsatte nu turen in i bebyggelsen och var snart framme vid ”Trä(d)gubben”, burken fanns där men någon gubbe kunde jag inte se.

Trädgubbens stubbe
Var är gubben?

Vattenfall

Nu vände jag åter mot skogen och cachen ”Hammerös små gröna kullar #1”, dessvärre blev det till att skriva en DNF efter ett långvarigt och fruktlöst letande. Det var bara att bita ihop och kliva iväg mot nästa burk, som låg vid ett mini-vattenfall: ”Slingan – Vattenfall”. Därefter blev det ytterligare 4 burkar i slingan-serien samt en bonusburk.

Port

Skogen lämnade jag nu åter bakom mig och jag gick mot nästa gröna kulle ute i bebyggelsen, dessvärre blev det inte ett framgångsrikt besök, jag borde nog inte ge mig på burkarna i den serien! Större framgång hade jag vid ”Skitcachen” och därefter inträffade det otroliga, jag hittade cachen ”Hammerös små gröna kullar #4”, det går alltså att hitta dessa burkar!

Vandringen i Kungsbacka avslutades med att logga nummer 6 och 5 i Utmed spåret serien. Därmed hade 22 kilometers vandring avklarats och 22 burkar hade hittats. Godkänt resultat, även om jag hade hoppats på ett par burkar till under turen, men ibland lyckas man inte helt med uppsatta mål tyvärr.