Det började med en DNF…

Det är inte varje dag som jag ger mig ut på lite after-work-caching, men idag kände jag burkarnas lockrop och tog mig med cachinglinje 6 ut till skärgården, jag menar Hisingens skumma kvarter! Planen var att först av allt plocka ”Benny Boy´s cache #21”. Allt var lugnt och stilla kring bänkarna men vad hjälpte det, ingen burk hittades. Ingen logg på burken under en hel månad, bara det är egentligen ett varningstecken på en så här centralt placerad cache.

Höga hus, små bänkar men ingen burk....
Höga hus, små bänkar men ingen burk….

Det blev till att gå vidare mot ”Herkules” där jag hade framgång och nästan omedelbart fick se burken. Det stora problemet var dock mugglare från alla håll, här gällde det att vara snabb och flink i fingrarna! Nu var jag igång igen efter det inledande nederlaget, snabbt vidare mot nästa burk.

Herkules

Denna gång hamnade jag på en av Backaplans bakgårdar, ut mot trafiklederna. Sökandet efter ”burkiburk” pågick en stund innan jag kunde lokalisera rätt plats och där stod burken, lite överraskande placering.

burkiburk

Nästa cache var ”Blommor och bil”, kring dessa varuhus har jag många gånger tidigare loggat varit och jagat burk. Vi får se hur långlivad denna cache kan bli!

Bil och blommor

Det blev nu en lite längre promenad mot cachen ”4 vägar”. Väl på plats fick jag cirkulera lite innan burken kunde hittas. När jag höll på att signera loggen hörde jag en våldsam smäll, tittade upp, och fick se en bil som kört rakt in i en stolpe med skyltar och trafikljus vid övergångsstället, som jag passerat bara några minuter innan. Han försökte köra fram, men när det inte gick backade han i rasande fart och höll på att träffa andra bilar. Den raserade stolpen lät bilisten ligga, istället körde han vidare på gräset med motorhuven tillknycklad och ett rökmoln ur motorrummet. Andra bilister och en vägmaskinsförare fick röja fri väg, sedan dröjde det inte många minuter innan en polisbil kom i hög fart, med siren och blåljus, bortåt vägen dit marodören försvunnit.

Bilistgalning!
Bilistgalning smiter från platsen!

Jag var glad att inte ha hamnat i vägen för den röda bilen!

Denna märkliga och dramatiska händelse hindrade inte att jag promenerade vidare bort mot de nya stora bostadsområdena för att säkra dagens sista logg.

Det har byggts mycket och stort i området!
Det har byggts mycket och stort i området!

Efter ett par minuters promenad utmed den tättrafikerade gatan anlände jag till ”Till salu”, en liten nano i en synnerligen mugglarrik miljö! Det tog inte lång stund att lokalisera burken, men det gällde att ha ögonen på alla mer eller mindre nyfikna mugglare. När denna burk var avklarad kunde jag lämna området med hjälp av trogna cachinglinje 17.

Här blir det ännu fler hus till salu!
Här blir det ännu fler hus till salu!

1 kommentar

Kommentarer är stängda.