Mega Sweden FAD 2014

Redan vid frukosten på hotellet märktes det Mega eventet, alla vid alla frukostbord var geocachare. Endast personalen tycktes var mugglare som förundrades av våra normala samtalsämnen. Efter att jag laddat med energi gick jag ut på en liten för-events-runda.

En snapphane påträffades i buskarna!
En snapphane påträffades i buskarna!

Mitt första mål var hembygdsparken där jag försökt att logga en burk som var omöjlig under gårdagskvällen på grund av mugglare. När den var avklarad insåg jag att det fanns mer tid till en minirunda före registreringen till eventet.

Väderkvarn

Vid ”Begravningskapellet – (stejor #024)” träffade jag på rojter och vi slog följe och tog oss ned mot två av cacherna i serien kring galgbacken samt ett par andra burkar. När vi var klara med dessa blev det en kort promenad upp mot ”Mega Sweden” eventet. Huvudarenan låg i en kupolformad sportahall.

Bad

Där inne fanns registreringen och en lång rad geoshopar samt Garmin på plats.

Grodan

Registrering

FAD1

FAD2

FAD3

FAD4

FAD5

FAD6

Geocachen.se hade jag ett ärende till då det fanns en beställning att hämta! Nu återstår att se om den kommer att få någon effekt på det lokala burkbeståndet i östra Göteborg!

FAD7

Högt över oss andra har det dykt upp två figurer på en balkong, utrustade mikrofoner, det var arrangör och ordförande i Intresseföreningen för geocaching i Sverige.

Organisatörer

Mega eventet var härmed öppnat!
Mega eventet var härmed öppnat!

Utanför fanns loggboken uppsatt på en reklampelare, inte riktigt lika snyggt som en cache vid Gigaeventet, men det fick väl duga som loggbok!

Loggbok

En viktig del av eventet var föreläsningar och workshops som hölls i en skolbyggnad ett par kvarter bort. Jag var först och lyssnade på Fredrik Schlyters klätterupplevelser för att sedan göra ett kortar besök vid Sweden Reviewers presentation.

Aulan var rejäl!
Aulan var rejäl!
Sweden and the frog
Sweden Reviewers & the signal frog

Sweden Reviewers

Efter en halvtimma ”smet” jag ut och gick över till aulan där Motorcycledude höll sin presentation ”Chasing the A.P.E”.

Redo

Tunnel

Föreläsningen inleddes med bekanta platser från 2011 och Hallén främst i bild vid flera tillfällen! Det berörde alltså vår USA resa då A.P.E cachen där blev arkiverad ett par veckor före vår avresa, det var så jakten började, en jakt som skulle föra Motorcycledude ut på ett fantastiskt äventyr i Sydamerika.

Uppdraget slutfört!
Uppdraget slutfört!

Jag tog nu en timmas vila från föredragen och samlade mig inför min presentation ”Powertrail in USA” som skulle hållas 14:45. Mitt i mitt föredrag dök den stora grodan upp och jag blev omfamnad…. oväntade händelser händer. I övrigt gick föredraget enligt plan och jag tror att de som lyssnade var nöjda.

Därmed var min insats på Mega eventet avslutad och jag kunde få lite tid till att äta middag. Det var en stor fördel att lokalen där vi höll till låg nära centrum så det tog bara några minuter att gå till området med matställen. Där träffade jag flera andra burkjägare, inklusive Sisjötrollen, så det blev en mycket angenäm middag med mycket burkprat. Mätta och nöjda återvände vi till eventplatsen inför kvällens aktiviteter.

Som alltid så är det kö till datorerna där kvällens koordinater kunde hämtas, på bilden nedan ser ni en del av kön sedd genom ett fönster från utsidan.

Kö

Till sist kom vi in och där blev det en halvtimmas väntan innan det var tillåtet att gå ut igen.

FAD8

FAD9

FAD11

FAD12

FAD13

Till sist var det dags att gå ut!

FAD14

”Riktiga” och tillfälliga burkar fanns utspridda i Hässleholm, jag slog följe med Gavia utan några medföljande hundar men med många tillfälligt anslutna andra burkjägare under kvällens runda. Som alltid uppstår förvirring kring tillfälliga och ”riktiga” burkar. De som är nya har det inte lätt, det finns mycket som vi rutinerade förstår men som inte är klart för övriga, ett problem inte bara vid detta event utan många andra där det förekommer cachejakt i samband med eventet. Det blev ett sedvanligt ljusspektakel bland träd, och ibland hus, under hela kvällen. Här följer lite bilder från mörkerjakten.

FAD15

FAD16

FAD17

FAD18

FAD19

FAD20

FAD21

FAD22

Vi avslutade kvällen vid baren, som också innehöll en LAB-cache. Detta år var det gamla arrangörer av FAD som bemannade denna anläggning.

Baren1

Baren2

Baren3

Baren4

Baren5

Baren6

Baren7

Baren8

Baren9

Baren10

Vid klockan 22 var det återsamling vid ”kupolen” och där avtackades arrangörer, vinster delades ut och sen var det slut! Nästa års arrangörer har tydligen fått problem med lokalerna så processen har fått börja om från början igen, det är alltså ännu oklart var eventet hamnar nästa år.

Slut för i kväll
Några burkjägare var lite trötta…

Arrangörer

Kända ansikten

Läktare

Omkring 22:20 var allt slut och vi gick åter ut i den varma novemberkvällen. Jag åt en korv vid ett mobilt korvstånd som lägligt nog parkerat utanför och därefter var det dags att gå tillbaka mot hotellet efter en mycket trevlig och intensiv eventdag.