Fredag i Lerum

En fredag med möjlighet till burkjakt kan spenderas på många olika platser i vår värld, idag föll valet på Lerum – men om det verkligen var så lyckat kan man tvivla på!

Resan österut gick utan problem och jag klev av pendeltåget några hundra meter från ”Nya Aludden” som också blev dagens första hittade burk. Det var endast en hundmugglare som passerade, i övrigt en lugn och stilla plats.

Aludden

Jag fortsatte vandringen mot burkar med rubrikerna utfyllnad och varför ligger det ingen här, men det var inte alltid det låg någon där, snart hade jag drabbats av dagens första DNF.

Här låg det inte någon burk...
Här låg det inte någon burk…

Det var med viss fruktan som jag närmade mig ”Min första skatt”, där skrev jag en DNF 14 juli 2013 men idag gick det bra och burken hittades. Fick faktiskt en helt annan nollpunkt, dryga 20 meter från den plats där jag letade senast! Skönt att få den avklarad, kunde med gott mod gå vidare på min Lerumsvandring.

Nära Min första skatt-cachen
Nära Min första skatt-cachen

Avsikten var nu att vi några utfyllnadsburkar gå upp mot Hallåsslingan. Där fick jag arbeta länge för att hitta nummer 2 i serien. En bit ovanför mig i skogen arbetade stora maskiner och hela området bort mot nummer 3 var avstängt så den fick jag lämna. När dessutom jag inte kunde hitta nummer 1 började humöret att dala…

Ruiner

Det blev mer framgång på ”Utfyllnad #1” mycket tack vare en fylligt och informativ logg från hebb, då kunde jag undvika att leta på fel plats och istället gå mot rätt! Turen fortsatte nu ut ur skogen och in i de små villaområdena, men det var inte någon lyckosam tur, DNF:er blev det vid ”Passiva hus på Höjden”, ”Höjden 6 – Ängen” och ”Utfyllnad #6”, ingen av dessa burkar har någon logg sedan mars månad, i sig ett varningstecken, men jag tror fler har varit där och letat.

Björk med micro

Tre DNF:er på raken är inte kul så det var skönt att få logga ”Den stora klippan”, ”Olivers och Calles skattoch slutligen ”Moonmatte Hälsar på i Lerum” innan det var dags att resa tillbaka mot cachingbasen i väster.

Lerumsbro

Det blev 13 hittade, färre än väntat, och en hög DNF:er, fler än väntat samt 13,5 kilometer i benen.