På Stans väg genom skogen

Mitt under gårdagens hemlighetsfulla möte började det plinga vilt i telefonen, det var en helt ny serie cacher som publicerades ”på min bakgård” dessutom! Då vi satt kvar i möteslokalen till klockan sju på kvällen var någon FTF-jakt inte att tänka på, men söndagens planer blev tydliga, mycket tydliga! Givetvis var jag klar att ge mig iväg långt innan soluppgången så jag valde att värma upp med en logg på ”Granliden”, det var lugnt och stilla bland villorna så jag kunde ostört signera boken.

Granliden i mörker
Granliden i mörker

Från Granliden var det ett par kilometer fram till första burken utmed Stans väg.

Ljuset började sprida sig över skogen när jag nådde Blacktjärn vid åtta tiden.
Ljuset började sprida sig över skogen när jag nådde Blacktjärn vid åtta tiden.

Burkarna låg inte omedelbart invid vägen utan en bit in i skogen så det blev många turer, upp och ned, över diken och mossar och kring klippor och över hyggen.

Här går Stans väg genom skogen.
Här går Stans väg genom skogen.
Vy över myren.
Vy över myren.
Här ute på Bureslätten sitter en Hallén-burk...
Här ute på Bureslätten sitter en Hallén-burk…
Var tror ni burken sitter?
Var tror ni burken sitter?

Stans väg

Några av burkarna var ”avstickare” och krävde mindre skogspromenader, givetvis valde jag terrängen till burkarna och stigen tillbaka. Alla cacher utom den vid en hög stubbe gick bra att ta utan hjälpmedel, den vid stubben fixades lätt med ett redskap i ryggsäcken.

Rör i stubbe

Bitvis var stigen ordentligt blöt och den omfattande MTB trafiken har verkligen slitit hårt på vissa avsnitt där man måste gå långt utanför vägen för att slippa leran. Idag var det dock mindre med vatten på stigen än vid mitt senaste besök i området då det inte gick att gå här utan stövlar.

Kraft

Stans väg – Överhänget” blev en utdragen historia, jag letade högt och lågt, och ännu högre… till sist läste jag i cachebeskrivningen och insåg att jag skulle vara högt i terrängen. Trots den informationen tog det ytterligare en stund innan burken hittades, men vilken lycka när jag hade den i handen!

Vilken burklycka!
Vilken burklycka!

Efter detta oplanerade långa uppehåll gick jag vidare fram tills att det åter blev problem. En av burkarna i serien hade fått helt fel koordinater vid publiceringen och i loggarna angavs nya koordinater, men trots denna färska information kunde jag inte hitta burken ”Stans väg – Gärdsgårn”, allt stämde med hint och varningen för elstaketet.

Varning för... men någon tjur såg jag inte till, vilket var tur då grinden var öppen...!
Varning för… men någon tjur såg jag inte till, vilket var tur då grinden var öppen…!

Efter en timmas fruktlöst sökande gav jag upp och fortsatte med den sista burken men som samtidigt är starten, ”Stans väg – starten” den hittades utan några problem.

Här i närheten finns starten, men det är inte bakom skylten!
Här i närheten finns starten, men det är inte bakom skylten!

När denna burk var avklarad så kunde jag räkna ihop 22 hittade cacher denna dag, inte så illa. Dessutom hade jag vid återkomsten till geocachingbasen avverkat 20,5 kilometers vandring denna dag, även det kändes riktigt bra!