Lördagsvandring i södra Mölndal

Det var givetvis mörkt när turen började, men också lite duggregn, det skulle dock ändra sig och utflykten denna lördag skulle till större delen bli en solig historia! Utgångspunkten för dagens vandring var Mölndals centrum där 2:an och 4:an vänder, därifrån utgick jakten och den första burken som jag hade med i dagens plan var ”Gräsligt” inne bland några buskar mellan två vägar. Först trodde jag att det hade med skräpet på platsen att göra – med tanke på hinten – men så var det lyckligtvis inte, istället hittade jag en liten burk under en gren utan att behöva genomföra ett CITO.

Några hundra meter bort väntade dagens enda Earth Cache ”Balltorpsbäcken – bifurkation?”, nu återstår att se om jag kan svara korrekt på frågorna…

Earth Cache dags

Hängig

Magnetisk

När jag fotat klart vid Earth Cachen gav jag mig av i riktning mot Åbyområdet där fyra burkar loggades i någorlunda raskt tempo. När ”Hängig”, ”Hundgårdar – 2” samt B&W Random nummer 1 och 2 kunde jag ta mig över motorvägen med hjälp av gångbron för att fortsätta jakten i industriområdet.

Söderleden

Framför mig låg nu ännu en Styr och Ställ burk, nummer 10. Efter ett kort sökande hittades denna lilla nano, det var lugnt i omgivningarna då få verksamheter var öppna, det blev därmed en enkel loggning.

Styr och Ställ

Det var nu inte långt bort till området dit Stålmannens hemmatrakter!

Stålmansfritt

Min gps ville först ha mig till en flaggstång, men där fanns inte någon burk, sen ändrade den sig och pekade ut en sten, och se där fanns en burk! Cachen låg på helt rätt gata för att fortsätta vandringen upp i skogen. På friluftskartan finns fortfarande gårdar utsatta utmed skogskanten, men de är numera rivna.

Här låg förr ekonomibyggnader och beteshagar!
Här låg förr ekonomibyggnader och beteshagar!

Det är inte många steg bort från industriområdet förrän man upplever sig vara i ”vildare” trakter där både djur och jägare lämnar spår efter sig.

Ett modernt "jakttorn" med en bekväm stol!
Ett modernt ”jakttorn” med en bekväm stol!

Mitt mål var att leta upp cachen ”Moonmattes Grotta (Abierto en la roca)” som ligger i en grotta som jag besökt förr. Det var den 25 januari 2009 som jag besökteAbierto en la roca” som lagts ut av CyberJunkie 30 oktober 2002 och var därmed en av de äldre burkarna i denna trakt, synd att den inte fick leva vidare. Den gamla burken arkiverades i november 2013.

Skall man våga sig in...?
Skall man våga sig in…?

Grotta

Ljuset i öppningen

Det var rejält blött vid grottöppningen och jag hörde ekot av vattendroppar när jag tog mig in i mörkret. Väl inne i grottan letade jag snabbt upp cachen som låg säkert på sin lilla bergshylla. Den fuktiga miljön där inne är inte en plats man vill stanna i längre än nödvändigt så jag tog mig snart ut igen och fik lite fika utanför grotta. Alltid en fin upplevelse med cacher i grottor, dessutom en sådan som har en historia med koppling till det gamla stenbrottet.

Jag tog mig via en GC-väg över berget till nästa bostadsområde och nästa hundgård, nummer 3. Där letade jag vid det hinten beskriver, men hittade inget. Då gick jag över till att använda geo-näsan och gamla loggar, då hittades burken!

Hundgård

Efter några hundra meter utmed en väg klev jag ut i terrängen, rakt upp mot ”Gundefjäll” väl där uppe möttes jag av resterna av ett fint kulturlandskap och en liten burk som snabbt hittades.

Kulturlandskap

Stigarna på berget ledde mig sedan rakt fram till ”Skolskogen”. Jag hade tur då vindskyddet inte var i användning idag, det gick därmed problemfritt att logga även denna lilla burk.

Vindskydd

Skolskog

Nu väntade ännu en höjd ”Balltorpsutsikten #1”, jag gick först nedanför höjden och hittade till sist en stig som gick nästan rakt upp för klipporna. Väl uppe på höjden fick jag leta mig fram mellan träden och efter en liten stund hittade jag nollpunkten och där fanns också en burk. Verkligen fin utsikt från toppen, undrar om den uppskattas av alla de vildsvin som verkar trivas inne mellan träden?

Utsikt över Balltorp
Utsikt över Balltorp
Det är inte bara geocachare som rotar, vildsvinen kan dom också!
Det är inte bara geocachare som rotar, vildsvinen kan dom också!

Dagens sista burk blev ”Stock & Sten”, men den var lite besvärlig, inte att hitta men för att den vaktades av en hund… Den kom rusande mot mig, vilt skällande, och gör utfall – ägaren hävdade att den hälsade, men är det så man hälsar borde man bli avlivad!! Till sist blev jag av med denna mycket irriterande, och faktiskt något otäcka, hund och kunde gå mot cachen. Efter en liten stunds sökande var burken hittad och jag kunde inleda vandringen tillbaka mot Mölndals centrum.

Dagens resultat blev 14 hittade cacher och 18,4 kilometers vandring, dessutom fick jag lite sol. Det har onekligen varit en bristvara de senaste veckorna.

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.