Fjällugglor?

Idag rådde det full vinter, säkert två centimeter snö!! Ändå gav jag mig ut före soluppgången för att hinna med att plocka ytterligare några burkar vid Ugglemossen, denna dag räknade jag dock med fjällugglor.

Idag skulle jag till vänster!
Idag skulle jag till vänster!

Den första burken var ”Ugglemossen runt – Branten”, där blev mitt sökande kortvarigt då jag snabbt kom till rätt nivå och hittade burken.

Ugglecache

Med raska steg fortsatte jag mot ”Ugglemossen runt – Under tak”, jag fick en ganska säker nollpunkt och ett tydligt tak att leta under, men var var burken? Sökområdet vidgades, men inget hittades. Jag började klättra omkring i branterna – trots att T-ratingen var 1,5, men ingen burk hittades. Efter en timmas sökande var fingrarna stelfrusna, söklusten borta och nya idéer om var burken kunde vara saknades. DNF, surt och trist…

Här trodde jag det var tak, men ingen burk hittades.
Här trodde jag det var tak, men ingen burk hittades.

Jag gick vidare mot ”Ugglemossen runt – Rätvinklig” och inledde mitt sökande. Även här blev jag kvar länge och gav mig på en del klättrande i branterna som var nära att sluta illa, men jag behöll balans och hälsa och beslutade mig för att ge upp även denna burk. Kan det vara snön som gjort cacherna extra svåra att hitta?

Över Ugglemossen
Över Ugglemossen

En sista burk fanns på dagens lista, en burk i ett träd! ”Ugglemossen runt – Tallen” behövde jag dock inte klättra till, det fanns trä-pinne-teknologi på platsen som löste problemet. Därmed behövde jag inte avsluta med en DNF, det var illa nog med 50% DNF:er under vandringen!! Motion fick jag som den viktigaste belöningen, 15 kilometer i ett snötyngt sagolandskap.

Inga ugglor

 

3 kommentarer

Kommentarer är stängda.