Från Hjällbo till Surte

Termometern visade minus sju grader och det var ganska isigt på vägar och GC-banor, då bestämmer jag mig för att gå ut och gå en mindre power trail mellan Hjällbo och Surte. Den har funnits på ”att göra listan” under en längre tid men då denna GC-bana inte går genom stadens mest tilltalande vandringsområde har jag skjutit upp loggandet gång på gång. Men idag skulle det ske!

Det blev cachinglinje 17 i kombination med den för mig lite ovanliga cachinglinjen 8 för att ta mig nära den första burken i serien, ”Hjällbo till Surte #01”.

GCväg

Jag var helt ensam ute på GC-banan! Den var plogad men något grus fanns inte så hela ytan var som en skridskobana, tur att jag valde icebugs idag… Tack vare dessa kunde jag hålla min vanliga fart hela vägen mot Surte. De 21 burkarna i serien var alla någorlunda lätta att hitta, även om en del krävde lite extra kraft att öppna då de hade frusit till under de senaste dagarnas kyla. En del loggböcker var också drabbade av allt vatten som fallit från skyn under de gångna veckorna och lär få bytas ut inom en snar framtid. Det finns sällan så mycket att skriva om varje burk när man är ute på en trail, istället blir det en liten serie bilder från olika platser utmed vägen jag gick.

En vanlig syn denna dag!
En vanlig syn denna dag!
En liten snöröjningstraktor for förbi i hög fart, inte ett sandkorn släppte han av på GC-banan.
En liten snöröjningstraktor for förbi i hög fart, inte ett sandkorn släppte han av på GC-banan.
Pendeltågen passerade med hög fart, bra att veta att trafiken är igång - det underlättar hemfärden!
Pendeltågen passerade med hög fart, bra att veta att trafiken är igång – det underlättar hemfärden!
Det är inte de vackraste kvarteren i staden utmed denna väg - mer skrotnisse...
Det är inte de vackraste kvarteren i staden utmed denna väg – mer skrotnisse…
När jag nått Angeredsbron hade redan 16 burkar avverkats.
När jag nått Angeredsbron hade redan 16 burkar avverkats.
Ett gott köp för den händige, ett hus nära både motorväg och järnväg! Alltså goda kommunikationer - är du intresserad....?
Ett gott köp för den händige, ett hus nära både motorväg och järnväg! Alltså goda kommunikationer – är du intresserad….?
Ibland kan man hitta cacher genom att söka på nätet....!!!!
Ibland kan man hitta cacher genom att söka på nätet….!!!!
Nästan framme!
Nästan framme!

När vägskylten annonserade att det var 1000 meter till avfarten till Surte var det inte heller många burkar kvar i serien. Den sista cachen satt i en skylt som fick mig att fundera på om man kanske kunde stänga av vattnet i Göta älv genom att vrida på någon kran i närheten… men fullt så lätt är det nog inte.

Avstängning

Alla 21 burkarna hittades alltså dessutom blev det en bonusburk ”Surte Södra” som också loggades utan något besvär. När den var avklarad hade jag 20 minuter till nästa pendeltåg mot Göteborg och jag kom fram till stationen i god tid innan avgång.

Surte station

Dagen hade gett 22 hittade burkar och 9,5 kilometers vandring, knappt en uppvärmning alltså, men ganska bra resultat när det gäller antalet burkar. Turen hade börjat vid cachingbasen klockan 8 och jag var klar och vid Surte station klockan 11 även det får väl sägas vara ett gott cachingtempo. Nöjd klev jag på pendeltåget och på dryga tio minuter var jag inne i centrala Göteborg igen.

Surtes stationsbyggnader