Några burkar kring Frihamnen

Idag blev det en mini-caching-tur ut till Frihamnsområdet för att röja bort några ologgade burkar där. Cachinglinje 17 förde mig till Hjalmar Brantingsplatsen och där började jag med att titta efter en burk som jag letat efter förr, ”Benny Boy´s cache #21” tyvärr såg jag att det låg en DNF på den och inte heller jag kunde se några tecken på en nano så jag gav mig snabbt av från platsen och tog istället sikte på ”Jubileumscachen”.

En oväntad vy i Frihamnen!
En oväntad vy i Frihamnen!

Trädet avtecknade sig vackert mot den sakta uppåtgående solen, men vad hjälpte det, ingen burk hittades. Det fanns tydliga tecken på var den varit gömd och där var tomt på burk. Lite trist början på turen detta, men jag rätade på ryggen och gick mot en plats där jag varit förr och inte hittat, det är alltid med lite blandade känslor man går tillbaka till sådana platser! När jag kom fram till den stora skylten stod en biltransport och lastade en bil, han tog mycket god tid på sig och stod hela tiden vänd mot platsen jag ville leta på! När han väl kört, efter dryga tio minuters väntan, kunde jag börja söka. Idag hittades burken nästan omedelbart, på en plats som jag letat på vid mitt förra besök. Minst sagt ett mysterium, men det är inget att fundera vidare över. Nu är burken hittad och jag hade brutit nollan denna otursförföljda förmiddag.

Fiskebåtar

Magasin

På lite slingriga vägar tog jag mig mot och under Göta älvbron för att nå fram till ”Styr O Ställ #5 V2.0”. Där var till en början oväntat mycket trafik, men när alla förvirrade fyrhjuliga fordon väl försvunnit så kunde jag snabbt fånga denna burk.

Äntligen fritt från mugglare, dags att leta upp cachen!
Äntligen fritt från mugglare, dags att leta upp cachen!

Dagens sista cache fick bli ”At work II aka Fredrik the muggler”. Den låg oväntat nära verksamheten, men då det i cachebeskrivningen berättades att de som arbetar inne i byggnaden känner till geocaching så kände jag mig mindre besvärad och skred till verket. När jag väl pillat ut burken ur sitt hål var det hela snart avklarat och jag kunde återvända in mot centrum, denna gång med cachinglinje nummer 5. Endast tre burkar denna dag, men det är inte heller att förakta!