In i dimman

Nu börjar jag känna igen Göteborg igen, plusgrader, slask och en härlig dimma! Näst sista dagen på år 2014 gav jag mig iväg ut på Hisingen igen. Målet var att plocka de sista ledtrådarna till ”Styr och ställ” finalen, men det skulle också slinka med en och annan burk utmed vandringsvägen. Det blev åter en busstransport, denna gång till Körkarlens gata och därifrån en kort promenad fram till dagens första burk ”Trångt? #1”, den var snabbt funnen och loggningen kunde ske utan besvär av mugglare denna klämdag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dimma och slask blev det nu några hundra meters promenad till ”Raggarkåkar#1”, där var ödsligt och inte någon aktivitet, bilvraken en bit framåt vägen skvallrade kanske om att raggarnas bästa tid är slut!

Inga raggare synliga!
Inga raggare synliga!

Därefter hade turen kommit till en av de extra viktiga burkarna denna dag, Styr och ställcache nummer 4.

Jag närmar mig cachen....
Jag närmar mig cachen….

Det fanns inte många gömställen att välja på så det blev ett snabbt fynd. Nu var frågan, skulle jag avvika från den breda vägen och bege mig in i skogen? Svaret är väl självklart – JA. En bit upp på höjden ovanför industriområdet fanns en cache på en historisk plats som jag inte ville lämna ologgad. Det blev till att gå genom stiglöst land fram till ett märkligt och troligen övergivet kolonilottsområde!

Ödsligt

Vägvisare

Det finns inte bara kantareller i skogen, det finns flugsvamp också - GOTT!!
Det finns inte bara kantareller i skogen, det finns flugsvamp också – GOTT!!

När jag tagit mig några hundra meter till genom skogen på en stig, eller kanske något stigliknande… så nådde jag fram till ”Båtman Grås undantagsstuga”.

Båtsmannens hus

Det var en stuga med rejält tjocka stenväggar!
Det var en stuga med rejält tjocka stenväggar!
Det var längesedan detta var ett hus, titta på trädets tjocklek!
Det var länge sedan detta var ett uthus, titta på trädets tjocklek!

En fint bevarad miljö med både husruiner och omgivande kulturlandskap, dagens höjdpunkt!

När jag lämnade stugans närområde kom jag åter ut i en ganska risig skog som bitvis var förrädiskt sumpig, fick ta en mindre omväg kring ett kärr och sedan upp i området vid Fridhemkyrkogårdens utkanter. Mitt mål var att erövra en Lanzon-cache som jag blev lite överraskad av att finna här ute. ”Till minne” hittades utan några stora problem, området var helt öde.

Kyrkogård

Utmed vägen intill kyrkogården låg ytterligare två cacher, ”Pontus egna första cache” samt ”Les Citrons” som båda snabbt letades fram.

Återvinning

Några minuter senare anlände buss 18 som förde mig söderut mot Brunnsboområdet där jag klev av för att avrunda min cacheletartur denna klämdag.

Trodde Ingabo skulle hänga här, men han syntes inte till - märkligt.
Trodde Ingabo skulle hänga här, men han syntes inte till – märkligt.

Tidningshuset” det var långt till nästa buss så jag kunde lätt säkra min logg på denna cache.

Ingen buss

Tidningshuset

Dagens tur avslutades med den sista av burkarna jag behövde i Styr och ställ-serien för att nå finalen. Denna nummer 6 visade sig dock bli lite besvärlig och då avgångstiden för bussen intill cachen närmade sig så ringde jag en livlina. Det hade nog dröjt en stund innan jag hittat denna burk utan tips! Hade blicken och sökandet inriktad på helt andra ställen än den där burken satt – men nu är den loggad och jag har vunnit ny insikt, alltså jag vet var finalen skall finnas. Kanske blir det en utflykt dit redan i morgon?

2 kommentarer

  1. Varför tar du busstransport? Promenaden blir ju mycket kortare då… Nu missade du minst 7-9 km skön promenad. Hur ska du ta ugen detta? Det grunnar jag på denna nyårsafton… Gott Nytt År, Per!

    1. Det grämer mig också! Hur jag skall ta igen detta vet jag inte, men grunnar inte på det på nyårsafton. Har lite annat pyssel med bloggen inför det nya året….!

Kommentarer är stängda.