En avstickare in i ett nytt år

När det nya året hade hunnit bli sju och en halv timme gammalt gav jag mig ut på årets första burkletarrunda. Det skulle bli en dag i välkända hemmamarker mellan Delsjöarna och Kåsjön för att leta upp adventscacher och så kallade avstickare från Stans väg. De båda kvardröjande burkarna vid Ugglemossen ingick dock inte i dagens plan, de skall besegras vid ett senare tillfälle.

Avstickare

Kvardröjande is och snö gjorde det något förrädiskt att ta sig fram innan det blivit riktigt ljus (om det nu blev det idag…). Men jag höll mig upprätt och nådde fram till dagens första burk ”Fjärde advent 2014 – En avstickare till ”Stans väg”, jag visste inte riktigt vad som väntade men fick en fin upplevelse när jag väl fick upp cachen – problemet var att virket burken är gjord av hade svällt i det fuktiga vädret.

4advent

4advent

Cachen 4 advent

Vad som dolde sig i den övre delen fick jag aldrig veta då den inte gick att få upp, inte utan rejält med våld, och jag ville inte skada cachen. Det var ett mycket imponerande arbete som CO lagt ned på denna burk, lite synd att den skall ”bli en vanlig burk” nu efter nyår.

Kåsjön
Det var blött i markerna idag!

Jag fortsatte på ”min” stig utmed Kåsjön och gick ut på en udde för att säkra dagens andra logg. Eftersom jag är lite bakvänd bestämde jag mig nu för att fira andra advent – och jag blev inte besviken på cachen! Dörrarna öppnades och inte bara två ljus tändes, det var en mängd andra lampor som också belyste det lilla adventslandskapet – vilken cache!

Andra advent

Mycket nöjd med denna adventsupplevelse beslutade jag mig för att även fira tredje advent nu när jag ändå var igång. Nyfikenheten var stor, vad hade CO hittat på vid denna burk.

3 advent

Åter mötte en fin ljusupplevelse och ett litet adventslandskap, det var till och med en liten spindel som flyttat in i cachen, den höll på att spinna en tråd medan jag loggade. Självklart måste jag också avrunda med att gå till första advents cachen, den bodde under en jättelik gran.

1 advent

Inte heller här blev jag besviken, ett litet ljus och lite adventspynt, åter en favorit ute i skogen. Genom att följa i adventsburkarnas spår hade jag nu kommit fram till dagens lilla kluster med avstickareburkar.

Kåsjön

Det var verkligen fuktigt i både mark och luft men i skyddade lägen fanns det ännu imponerande isformationer, imponerande med tanke på hur kort köldperioden var!

Ser du burken...?
Ser du burken…?
Här är inte bara geocachare aktiva.
Här är inte bara geocachare aktiva.

Gränssten

Stenen på bilden ovan hittade jag ute bland ”avstickarna”, helt klart ett äldre gränsmärke, men dess ålder är svår att avgöra, ändå lite historisk krydda under rundan i skogen.

Ingen tjur var hemma idag, som tur var.
Ingen tjur var hemma idag, som tur var.
Inte mycket kvar av denna bil.
Inte mycket kvar av denna bil.
Jag förväntade mig nästan att se Hans och Greta...
Jag förväntade mig nästan att se Hans och Greta…

När jag nu ändå var ute och jagade avstickare så kunde jag inte låta bli att göra en avstickare till ”TutjärnsMasten”, men det visade sig vara ett hopplöst uppdrag, ingen burk påträffades.

Mast

Det blev istället till att gå tillbaka mot skogen och in på Stans väg.

Här har jag passerat ganska ofta den senaste tiden!
Här har jag passerat ganska ofta den senaste tiden!

En burk återstod för mig på själva Stans väg, ”Stans väg – På tå”. Det blev ett snabbt fynd och jag slapp därmed avrunda dagen med en DNF. Totalt hittades 16 burkar under rundan, (jag var först att logga detta nya år i samtliga loggböcker), och det blev 21 kilometers vandring. Nu när vi ändå gjort en avstickare in i 2015 så kanske det är lika bra att vi fortsätta på det inslagna stickspåret och utropa:

God fortsättning på 2015 önskas alla bloggläsare!

3 kommentarer

  1. God fortsättning själv ! tyvärr blev det bara 1 burk loggad idag men alltid något , var ju tvungen att jobba först
    hoppas du fortsätter skriva om dina cachingutflykter
    ser fram emot fler redan

Kommentarer är stängda.