Det började med en FTF…

Det händer alltid något oväntat, det känner var läsare av denna blogg till! Att det skulle ske något oväntat när Hallén, Ingabo och TMR68 beger sig ut på tur är väl ändå nästan än mer sannolikt än under en normal cachingrunda, men ingen av oss hade väntat oss detta – ett pling i telefonen när vi var i Lerum. Ett pling som betydde att en ny myst hade publicerats ”Slaget vid Skallsjö Kyrka”. TMR68 började omedelbart att räkna på problemet medan Hallén och Ingabo tog hand om burkarna ”Stora Saker #2” och ”Prästängen”.

Här var det stora saker!
Här var det stora saker!

När checkern lyste grönt åkte vi mot koordinaterna. Där mötte vi cacheägaren Bosse-001 med burken i handen! Härligt med en FTF, det var faktiskt ganska länge sedan senast. Vi höll nästan ett event på platsen då Monway dök upp efter några minuter. När vi avhandlat burkar på längden och på tvären var det dags att åka vidare, ut i skogen mot ett av dagens jaktområden.

Område

Fordonet parkerades och vi gav oss ut bland träden på dagens första vandring. Det började med ”Vattenkraft” och fortsatte sedan inåt i skogen.

Julstuga

Stor sten

Skjutbana

Det var varierad terräng utmed turen, vid cachen ”Framför pipan” stötte vi dock på den svårast terrängen – ett träsk! Trots flera försök från olika riktningar nådde vi aldrig fram till cachen, det var för mycket vatten! Efter ytterligare några loggar utmed vägen drog vi oss ned mot mer bebyggda trakter.Det skulle bli en vandring utmed Skallsjö Ängars väg, sex burkar som ledde fram till en final.

Skallsjö ängar

Cacherna vållade oss inte några stora problem, men hintarna fick oss att fundera, inser nu när jag sitter vid datorn varför vi var förbryllade! På väg ut från området gav vi oss även på att försöka lösa mysten ”Flodala”, efter en knuff i rätt riktning av cacheägaren kunde vi ta oss till finalen.

Tur att inte geocaching är förbjudet!
Tur att inte geocaching är förbjudet!

Skallsjö Ängars väg

Vi passade först på att logga multin ”Skallsjö g:a kyrka” som inleddes i den fina kulturmiljön där det en gång för länge länge sedan låg en annan burk.

Skallsjö Gamla Kyrka

Inne i Skallskö gamla kyrka

Gravstenar

In eller utgång

Vår tur fortsatte nu ut mot Nääs där det blev en mindre rensning av några kvardröjande burkar.

Här trodde väl ingen att det fanns isbjörn.....
Här trodde väl ingen att det fanns isbjörn…..
Kan detta vara en ångbåtsbrygga?
Kan detta vara en ångbåtsbrygga?

Nääs

Burkjägare

Utsikt från ett båthus

Det blev totalt tre burkar i området. Nu sänkte sig mörkret över landet och vi färdades istället in mot först Floda sedan Stenkullen och Lerum för att avrunda dagens långa cachingtur.

Vid Floda station
Vid Floda station
Här fanns en ångbåtsbrygga, men det var inte lätt att se i mörkret!
Här fanns en ångbåtsbrygga, men det var inte lätt att se i mörkret!

Trots ett par avslutande DNF:er var vi ändå mycket nöjda med dagens tur. Det hade blivit nästan 19 kilometers vandring under dagen och 37 hittade cacher samt inte att förglömma en FTF!