Snart är det jul igen!

Nu är julen 2014 förbi och vi närmar oss trettondagen, då är det hög tid att blicka framåt och börja nedräkningen inför julen 2015. Nog lär det väl bli ett julevent även i år? Högst troligt, det finns faktisk en sida på nätet som hävdar att det är en möjlighet – se denna länk! Men innan julen 2014 är helt slut tänkte jag mig att få leta upp lite julrelaterade burkar i Göteborg, samtliga letterboxar dessutom.

Min vandring började från cachingbasen långt innan soluppgången och hade som första mål min egen cache ”Kallebäcks by” som fått flera DNF-loggar den senaste tiden.

Kallebäcks by

Det visade sig att träd-fällar-mugglare gjort stora skador på cachens ursprungliga hem, det gick inte att känna igen platsen! Det fanns inte kvar några bra gömställen så jag började titta på möjligheten att flytta burken.

Träd-fällar-mugglare

Knappt 20 meter från den ursprungliga platsen fanns ett stort trägolv, där skulle en cache kunna leva gott!

Inmätning av nya koordinater.
Inmätning av nya koordinater.

När en ny burk lagts på plats fortsatte min tur genom Mölndalsåns dalgång och vidare upp mot höjderna vid ”Snart är det jul 2014 – 4:e advent”.

Inte mycket som tyder på julfirande i denna skog - men här finns en liten letterbox med juligt innehåll.
Inte mycket som tyder på julfirande i denna skog – men här finns en liten letterbox med juligt innehåll.

I denna serie av burkar är det viktigt att fotografera av stämplarna, den informationen behövs nämligen till finalen. Men innan jag kan börja tänka på final så måste nästa burk i serien hittas: ”Snart är det jul 2014 – 3:e advent”. Denna nya Änggårdsburk tog en liten stund att hitta i sluttningen, min gps ville inte riktigt bestämma sig, men efter att jag gått upp på toppen av höjden så fick jag bättre mottagning och hittade rätt.

Änggården är en farlig plats...
Änggården är en farlig plats…

Letterboxsskog

När jag nu ändå var i Änggården så kunde det vara läge att titta till en av mina egna burkar ”Änggården”, där har det nu gått lång tid sedan någon hittade den och jag befarade det värsta.

Märkliga saker hängde utmed stigen - mugglarnas värld är mörk och hemsk....!
Märkliga saker hängde utmed stigen – mugglarnas värld är mörk och hemsk….!

När jag kom fram till bron där cachen har haft sitt hem kunde jag snabbt konstatera att den var borta, men det löste jag direkt genom att trolla fram en ny fin burk ur min ryggsäck.

Änggårdens huvudbyggnad
Änggårdens huvudbyggnad

Från Änggården, eller Stora Änggården, gick min vandring nu mot Lilla Änggården och dess cache. Det är många som haft stora problem med att hitta denna burk så jag stålsatte mig för ett långvarigt sökande. Döm om min förvåning då jag inom ett par minuter hade lokaliserat burken. Mycket nöjd kunde jag logga och sedan bege mig vidare på dagens tur.

Lilla Änggården

Dagens sista burk blev ”Snart är det jul 2014 – 2:a advent”. Där ansåg min gps att jag var 18 meter från nollan där burken hittades, men cachen ligger invid en rejäl höjd som säkert har betydelse för exaktheten hos koordinaterna. Jag gick på GC-näsan och hittade då ganska snabbt rätt hög med stenar. Nu återstår att hitta letterboxen som lades ut i samband med första advent, men den ligger ute på Hisingen och kommer att plockas under en separat tur.

Dagens 17 kilometer långa vandring gav fyra hittade burkar och två tillsynsbesök i ett enastående vackert januariväder!