Lördagstur i Västra Frölunda

Åter dags att kliva på den första av cachinglinjer och bege sig mot väster för att försöka plocka lite burk ute i Västra Frölunda. Dagen var verkligen inte inbjudande, tidvis regn och en pinande vind, men burkarna ligger där ute och dom skall ju loggas – så vad är det att välja på? På väg ut mot dagen cachecentrum stannade jag till på en hemlig plats för att logga mysten ”Kan du rita?”, den låg på en plats där jag för några år sedan loggade en annan,  numera arkiverad burk…

Därefter gick färden mot dagens första traditionella cache ”On the Right Track”, jag hade faktiskt hoppats att inte behöva leta igen på denna lekplats och detta tåg, men nu fanns det åter en burk där så jag fick åter söka över tåget – med ögon i nacken för att upptäcka mugglare! Det blev varv efter varv kring tåget, men utan att upptäcka någon burk. Trist med dagens första DNF, men det fanns ingen anledning att deppa, dagen skulle bjuda på fler DNF:er!

Inte mitt favorittåg idag!
Inte mitt favorittåg idag!

The Bridge and the Tunnel” låg nu framför mig. Blåsten och regnet höll flertalet mugglare borta så jag kunde söka ostört och snabbt säkra en logg på denna cache.

En bro

Nu var det bara en kort promenad bort till rondellen och cachen ”Västra Frölunda Rondellcache”, där fick jag mig en liten överraskning, en mycket snyggt utformad rondellcache!

Om du tittar riktigt, riktigt noga kanske du ser cachen!
Om du tittar riktigt, riktigt noga kanske du ser cachen!

Om man vill veta vad klockan är slagen så är det lämpligt att besöka ”Vad är klockan?”, själva burken ligger vid en informell soptipp(!) men det är lyckligtvis inte något man behöver rota igenom för att hitta burken. Lyfter man blicken vid loggningen kan man nog se vad klockan är också.

Klockan sedd från en bro en bit från cachen.
Klockan sedd från en bro en bit från cachen.

Benny Boy´s cache #19 väntans tider” nära Frölunda torg vållade mig stora bekymmer och det slutade dessvärre med dagens andra DNF. Jag fick istället trösta mig med att leta upp ”HUNDGÅRDAR – 6”, den hittades snabbt och jag var ute i helt rätt tid för när jag lämnade platsen anlände ett par hundmugglare med en skräckinjagande kamphundsbest till platsen, men då var jag på väg bort från området.

Hundgård

Från en hundgård gick jag nu till nästa hundgård, nummer 9 i serien. När jag höll på att logga kom en polisbil rullande på gångvägen, jag hade sett fordonet på lite håll och låtsades att fotografera när dom sakta, sakta, sakta rullade förbi och tittade, men inga frågor ställdes.

Nu gick min vandring upp i naturområdet Ruddalen, jag hade sett fram emot att komma upp till den stora fornborgen och där leta upp burken ”two steps from Paradise”. Utifrån hint, beskrivning och tidigare loggar var det ganska uppenbart var burken borde vara, men där hittades inte något, området vidgades, minskades och vidgades igen, men utan resultat. Efter en timmas sökande fick jag se sanningen i vitögat och ge upp.

Fornborgen i Rudalen är sevärd!
Fornborgen i Ruddalen är sevärd!

När även sökandet efter finalen till mysten ”P. L. Dream Lineup” misslyckades började denna vandring kännas lite motig och tung. En sista räddningsplanka för att undvika att avsluta dagen med DNF:er var att gå mot ”Eldas cache”. Där kunde jag glädja mig åt en snabbt hittad burk och sedan styra stegen mot Frölunda torg och cachinglinje ett hem mot cachingbasen efter nio kilometers vandring i snålblåst och tidvis regn.

 

 

1 kommentar

Kommentarer är stängda.