I Trinislas land – Mugglare äga ej tillträde

En sak bör vara tydlig redan från början i dagens inlägg: Jag är inte en FTF-jägare!

Dagen började med en sedvanlig rask promenad för att komma fram till dagens första burk. Dagens plan var att röja bort några besvärliga burkar som låg kvar i trakten av Ugglemossen och Delsjökärr. Det var några kilometers frampromeneringssträcka till första burken ”Ugglemossen runt – Under tak”. Vid mitt förra besök var området täckt av orörd snö, så var det inte idag, men ändå fick jag leta lite innan burken uppenbarade sig – letade jag inte där förra gången också? – är den besvärande frågan som hänger i luften när man slutligen hittar en trilskande burk.

Under tak

När burken var loggad gick jag rakt ned för sluttningen och följde bergssidan nere vid Ugglemossen. Jag anade att det var den rätta nivån för att på ett bra sätt komma till ”Ugglemossen runt – Rätvinklig”. Vid mitt förra besök där prövade jag uppifrån, vilket inte var en bra väg… Denna gång hittades dock burken helt utan problem – härligt!

Rätvinklig

När dessa två ”problem” burkar var avklarad kunde jag mycket nöjd fortsätta över spången till andra sidan av ugglornas mosse.

Ugglemossen

Jag tog mig upp mot höjderna för att leta upp en ”inklämd” burk: ”Ugglemossen runt- Inklämd” Den vållade inte några besvär och jag kunde återvända nedför sluttningen i riktning mot Delsjökärr.

Inklämnd

När jag klev fram på den blöta och leriga stigen plingade det glatt i min telefon – vad nu? – tänkte jag och drog fram telefonen för att läsa meddelandet. Ett antal nya burkar hade publicerats, mindre än två kilometer från den plats där jag befann mig, vad skulle jag göra? Svaret är väl ganska givet! Likt en frustrerad älg korsad med mr Bean hoppade jag över stock och sten i riktning mot ”Trinislas utmaningar – #9 En av granarna”. När den snygga holken öppnades möttes jag av en blank loggremsa – det blev en FTF… Koordinaterna till ”Trinislas utmaningar – #8 Pippi” matades in, det var lite över 161 meter dit. Redan på håll såg jag två figurer som rörde sig mellan träden, det var christinah2 och O2le som var i färd med att öppna burken, jag kom i lagom tid för att vara med på en delad FTF. Vi slog sedan följe bort till ”Trinislas utmaningar – #6 Betong”.

Betong

Där hade dom redan varit och letat men inte hittat något vid nollpunkten, men drygt 30 meter bort fanns något som stämde bättre med hinten. Jag trängde mig in i snårskogen och påträffade en skylt…

Äga ej tillträde

Mina cachingkollegor hade sett skylten vid det förra besöket – men det gäller att läsa den finstilta texten! Där står att mugglare ej äga tillträde – kan det vara en hint kanske? Mycket kul cachelösning!

Tre FTF:er var därmed säkrade denna dag, plötsligt händer det, som det sägs i reklamen! Men, det gör inte att man är en FTF-jägare, för att kvalificera in i den kategorin krävs mer, mycket mer. Jag jagar FTF när tillfälle bjuds, inte varje gång det kommer en ny burk.

O2le och christinah2 skulle nu vidare till ”Trinislas utmaningar – #4 Skrevan” som de misslyckats med under en nattlig FTF-jakt. Vi slog följe till även den burken och lyckades lösa problemet och signera ännu en loggbok denna dag.

O2le loggar medan Hallén håller i linan...
O2le loggar medan Hallén håller i linan…
En del av problemet...
En del av problemet…

Efter en stunds trevligt burkprat gick vi åt olika håll. Mitt mål var att åtminstone plocka en burk till i Trinislas land av utmaningar. Det var ”Trinislas utmaningar – #3 Konstiga kottar” som utsetts till nästa ”offer”.

Jägarland

Jag kom till en liten glänta i skogen och tyckte mig se märkliga kottar som snurrade runt mitt huvud och en besynnerlig konstruktion som vilade mot ett träd – vad skall man nu göra här?

Konstiga kottar

Det blev en hel del klurande och prövande av några olika idéer. Till sist tog jag fram en smörgås för att få lite tanke-energi, det hjälpte! Jag fick en idé, prövade den och den höll, men det var ändå bara början på lösningen! En riktigt kul utmaning som sannerligen tog tid att lösa. När denna burk var loggad fanns ingen tid kvar till övriga burkar i området då de antagligen också skulle vara tidskrävande. Därför valde jag att lämna dessa till nästa besök i Delsjöområdet och återvända hem mot cachingbasen, nöjd med dagens skörd av burkar och 17 kilometers vandring denna söndag.

Stenmur

1 kommentar

Kommentarer är stängda.