På besök vid ”Drottningens palats”

Drottningens
Kan du se cachen?

Jag kan redan från början säga att det inte är fråga om Drottningholm eller andra lyxmiljöer utan en ganska vanlig burk mitt i centrum av Göteborg som är föremål för dagens inlägg på geocaching-bloggen. I tisdags kväll publicerades ”Drottningens palats”, nära Drottningtorget, men ännu närmare Kvarnbron, Palace huset där det tidigare fanns ett sockerbruk och Hotellplatsen. Alla tre med en lång och intressant historia! Där Kvarnbron ligger idag fanns mellan 1646 och 1873 slusskvarnen, se bilden nedan.

Slusskvarnen uppfördes 1646, ombyggdes vid flera tillfällen men stod kvar ännu 1873 när detta foto togs!
Slusskvarnen uppfördes 1646, ombyggdes vid flera tillfällen men stod kvar ännu 1873 när den avbildades på detta foto.

Det skulle gå att berätta mycket spännande om denna plats, men håller mig kort idag och går nu rakt in på dagens burkjakt!

Efter en många timmar på kontoret denna dag var det skönt att komma ut i luft och lite dagsljusliknande eftermiddag och ta en promenad genom centrum för att efter ett par kilometer nå fram till cachens närområde. Jag hade för ovanlighetens skull inte någon gps i handen,  inte ens appen i telefonen var igång! Det behövdes inte heller då jag hade studerat kartan innan jag lämnade kontoret och kunde gå rakt fram till cachen och logga – så var den burken avklarad – uppdraget utfört och hemfärden till geocachingbasen kunde påbörjas.