En snögubbe på vandring

Är det en klok och god strategi att bege sig ut på vandring utmed den gamla banvallen mot Särö när det blåser och snöar…. Nej, skulle nog många stugsittare säga, men Hallén svarade – ja – på frågan som ställdes internt inom den slutna Hallén-konferensens ensliga grupp! Turen skulle gå med cachinglinjerna svart och blå denna dag, men den blå linjen visade sig vara rejält försenad så det blev en kylslagen väntan på transportmedlet, som ni kanske vet är snö=naturkatastrof och det mesta i trafiken var lite underligt, inte bara bussarna. Slutligen kom jag dock fram till den lilla knutpunkten Snipen och där kunde jag endast 40 meter från hållplatsen fånga dagens första burk ”Snipen”. Den hittades lätt och inga mugglare störde.

Var kan cachen sitta tro...?
Var kan cachen sitta tro…?

Några hundra meter bort väntade ”Ordpussel 12 (MMT#48) Hedens station” men den visade sig vara för svår i snövädret. Dessutom fanns det en månghövdad publik vid hållplatsen en bit bort som ytterligare försvårade sökandet, jag får återvända till våren! En viktig anledning till att jag valt detta område som mål för lördagsturen var att äntligen få loggat ”Garmin Challenge Legacy” som är en av de äldre aktiva burkarna i Göteborgsområdet, utlagd 19 april 2001. Jag har givetvis både datum och månad sedan tidigare men det skadar aldrig att pricka av dessa gamla klassiska burkar! Vid varje tidigare cachingtur har det alltid uppstått något som gjort att jag inte kunnat besöka platsen, men idag skulle det ske. I rejäl motvind och med snön piskande i ansikte och ögon kämpade jag mig de dryga 500 meterna in på den lilla affärs- och industrigatan. Nere vid slutet av gatan stod en svart bil parkerad, trodde först att det var cachare, men det var bara en bilistmugglare som satt och rökte, han fick nog något att fundera över när jag passerade honom och gick rakt in i skogen. Efter en kringgående garminrörelse så hamnade jag rätt och kunde plocka fram burken.

En gamling!
En burk med ett långt liv bakom sig!

Jag kunde nu lämna de större vägarna bakom mig och börja gå utmed den gamla järnvägsvallen, GC-bana idag. Den var täckt med ett redan ganska tjockt lager av snö, lite ovant för en göteborgare. Men snart var farten uppe i nästan normal Halléntakt igen och jag nådde ”Ordpussel 13 (MMT#49) Letsegården”. När jag konsulterat hinten insåg jag vad som måste göras, det utfördes, det borstades och letades och burken hittades!

Letsegården

Ingen tippning

Som alltid när det är vinterväder drabbas man av att burkarna sitter fast i is,  ”Ordpussel 14 (MMT#50)Här svänger vi mot Billdal”, satt rejält fast och jag tvingades ta till fotologg.

Fastfrusen cache!
Fastfrusen cache!

Tanken var att idag avsluta turen med ”Ordpussel 15 ( MMT#51 ) Viadukten”, den fick dock förbli ologgad då jag inte kunde hitta någon cache på platsen. Vädret hade inte blivit bättre så mitt tålamod var nog inte det bästa, lika bra att ta den rosa cachinglinjen tillbaka in mot staden igen och vara nöjd med fyra hittade burkar och blygsamma 6,5 kilometers vandring.

Det blev inte bättre väglag efter denna traktor, bara halare....
Det blev inte bättre väglag efter denna traktor, snarare halare….