I mugglarkungens stad

Mugglarkungens slott

Idag begav jag mig ut på ett riktigt riskabelt uppdrag till staden där mugglarnas storkonung residerar! För att förhöja spänning och upplevelse än mer så var det en stor bemärkelse dag för mugglarkungen – hans namnsdag! Det föranledde soldater att stega omkring och skrika på varandra på mugglares vis.

Mugglarbacken

Efter ett kortare möte i den gamla mugglarstadens äldsta kvarter gav jag mig ut på gatorna och kom via vindlande gränder fram till en plats som fick mig att tro att jag anlänt till Egypten, men det var bara slottsbacken utanför mugglarkungens slott. Där bekantade jag mig med lite granit, Flinta syntes dock inte till… När information var inhämtad och foto avklarat begav jag mig med raska steg mot en väntande silverpil som skulle föra mig många hundra kilometer bort från mugglarkungens stora stad. En burk blev det under turen, men det var inte illa det med tanke på dagens pressade schema!

Var är pyramiderna?
Var är pyramiderna?