Backa inte för Backa

På spåret

Idag gick turen till Backa, det är tur att man inte följer skyltar, för då hade man ju aldrig kommit fram till denna plats, bara backat tillbaka… Det första målet för dagen låg vid en så kallad tennisplan ”Centercourt”, alltså ett område där mugglare helt lagligt misshandlar runda små djur som slås mellan två märkliga spadliknande föremål, ett intressant och något skrämmande fenomen som jag har stött på tidigare under mina vandringar. Denna bolldjurs-misshandlar-plats låg dock mycket undanskymd. Jag började med att följa ett övergivet industrijärnvägsspår en bit och sedan in mellan träden. Där fick jag nollpunkten vid ett stort träd som brutits av och där letade jag ganska länge innan jag kom på bättre tankar och fick syn på något som skulle kunna vara… jodå, det var det – saken var klar och burken loggad.

Inga mugglare syntes till!
Inga mugglare syntes till!

Några hundra meter bort låg burk nummer två för dagen ”Trångt #3”. Den betraktade jag också en stund innan ögonen upptäckte vad de faktiskt såg… mer skall jag väl inte säga! En given favoritpoäng.

Här var det inte någon trängsel.
Här var det inte någon trängsel.

Jag tog mig nu på slingrande vägar över den stora trafikleden och upp i skogen förbi en djurskyrkogård som jag inte kände till sedan tidigare.

Djurkyrkogård

Strax bortanför djurens gravar gjorde jag ett försök att hitta ”Gyllene skatten” men snön försvårade för mig på denna plats, jag hittade en del rötter men inte någon burk. Istället sökte jag mig mot ”Pontus holk” som var snösäker och lätt kunde hittas när jag väl hittat en lämplig väg runt de blötaste partierna i skogen.

Safariholk

Dagens korta runda avslutades med den mycket enkla cachen ”Power up” som hittades blixtsnabbt. Lägligt nog låg den vid en hållplats för cachinglinje 18. Bussen var så väluppfostrad att den rullade fram och öppnade dörrarna för mig i samma ögonblick som jag kom fram till hållplatsen efter en framgångsrik loggning – sånt är trevligt.

Det blev knappt 7 kilometers vandring, 4 hittade och en DNF, inte så mycket, men får duga som avrundning på årets första cachingmånad.

Power up