Alingsås – Hallén får ett spel…

Lördagsturen denna vecka bestod av det beprövade teamet Hallén, Ingabo och TMR68. Vi skulle ta en kortare tur i närområdet och rensa upp lite burk. Huvudmålet blev de cacher som lades ut i samband med Alingsås vinterevent. Det skulle bli en tur på omkring 8 kilometer i skogen bland riktigt kreativa cacher. Här följer en liten bildkavalkad från vandringen.

Skogsburkar

Även storleken på burkarna kunde variera, en riktigt stor hittades.

Large

tittut

Mitt uppe i denna burkjakt fick Hallén ett spel….
[youtube:http://youtu.be/akAoHWKSDVk%5D

Pinnar

Här var det dags att vända!
Här var det dags att vända!
Snillen spekulerar....
Snillen spekulerar….
Vem av dessa är Ingabo?
Vem av dessa är Ingabo?

Fågelholk

TMR68 leker med kottar
TMR68 leker med kottar

Kalhygge

Rörigt

Hygge

Hur får man ut burken?
Hur får man ut burken?
En välkommen syn i skogen!
En välkommen syn i skogen!

Det var som ni förstår en mycket trevlig upplevelse att går runt mellan dessa snygga burkar och ibland ställas inför diverse kluriga problem. Vi var på riktigt gott humör när vi nådde fram till ”AVE 2015 – LeyaQman: Ståtlig stolpe”, därefter tog vi oss an ytterligare en multi samt letterboxen.

Därmed var dagens första skogsvandring avslutad och vi åkte in mot Alingsås för att ge oss på lite stads/parkcaching.

Kan det finnas en cache i cykelhuset?
Kan det finnas en cache i cykelhuset?

Dagen hade bjudit på flera multis, men ännu en väntade i Nolhagaparken: ”Nolhaga labyrinten och….” En riktigt rolig utmaning!

Många stenar

Ledtråd

Nolhaga

Bro i Nolhaga parken

Det blev ytterligare några loggar i Nolhagaparken innan vi åkte vidare med bil och bland annat stannade till vid Stadsskogen.

Stadsskogen

Vi avrundade dagen ute i skogen i ett område som besöktes bara för några veckor sedan, givetvis finns det ett blogginlägg från det besöket också. ”Trädet” inledde denna etapp och sedan fortsatte vi in i skogen till fots. Det mesta gick väl men dagens sista burk höll på att bli en eländig DNF. ”Rörande” letade vi mycket länge vid innan det blev Hallén som räddade teamet från att gå med dnf skammen från platsen!

Nöjda kunde vi återvända till våra respektive cachingbaser med 35 hittade burkar denna dag och det hade dessutom blivit nästa 18 kilometer till fots – härligt!