Caching i naturens tecken

Landshövdingehus

Idag hade jag planerat in att besöka eventet ”Naturmorgon”, men först var det nödvändigt med en liten uppvärmning så jag klev av vagnen någon kilometer för tidigt med avsikten att bege mig in bland landshövdingehusen för att logga burken ”Landshövdingehus i Majorna”. Jag var där den 12:e oktober men då fanns inte någon burk på platsen, idag såg jag cachen direkt – där fanns inte någon burk vid förra besöket, det kan jag vara helt säker på!

Mycket nöjd med att ha klarat av denna burk gick jag med raska steg vidare mot eventet där en liten grupp burkjägare församlats, efter en liten stund kom även vår naturguide, likaså eventarrangör till platsen.

CO i antågande
Eventarrangör i antågande
Eventarrangör vid sin favoritbuske som mugglarna har förstört!
Eventarrangör vid sin favoritbuske som mugglarna har förstört!

Buskis

Vi vill också vara med....! Vov vov vovo....
Vi vill också vara med….! Vov vov vovo….

Efter en inledande introduktion till växternas vintervärld bestämde sig bgr01, Hallén och DrF att bege sig ut på en liten promenad. Nu var det Hallén som dragit upp planen så promenaden kanske inte skulle bli så liten enligt vissa, kanske skulle någon säga att vi gick för långt denna dag, men jag tycket det var ganska lagom och måttligt. Vi tog oss först mot ”Plyschmannens TB Warehouse & Emporium!”, vi funderade på att tillkalla ambulans för att ha den redo, men DrF hittade en väg och lyckades överleva! Mugglarna höll sig på behörigt avstånd så vi lyckades att undgå att röja platsen.

Betongmiljö

När vi lämnat motorledens omedelbara närhet kom vi in i nästa bullriga miljö invid skjutbanan. Det var inte någon omedelbar fara att bli skjuten, men vi hamnade vid ett riktigt skitställe – om man så säger! Vi var glada att cachen ”Högsboområdet” inte låg inne i det lilla hemliga huset utan utanför.

DrF och bgr01
DrF och bgr01

Nästa mål var en earth cache av dagens eventarrangör, ”Giant crystals – Högsbo Pegmatitbrott” i en tidigare skepnad hade DrF en earth cache här, om jag inte minns fel så var jag FTF på den.

Hallén med bister min vid Earth Cachen.
Hallén med bister min vid Earth Cachen.

Gruva

Här blev det en bonus för bgr01.
Här blev det en bonus för bgr01.
Vad skall vi göra här då?
Vad skall vi göra här då?
Rejäl utsikt var det från flera av delstegen i Earth Cachen!
Rejäl utsikt var det från flera av delstegen i Earth Cachen!

När vi klarat av alla steg – och troligen lyckats hitta svaren på frågorna – gick vi vidare upp i Änggårdsbergen. ”I kanten av Änggårdsbergen” klarades snabbt av och därefter plockades en serie av burkar i raskt takt. ”Västra Änggårdsbergen”, ”Stigar som mötas, eller skiljas 10” samt Moonmattes Kluring nummer 2 och 1.

Terrängen i Änggårdsbergen kan ibland vara besvärlig och snårig.
Terrängen i Änggårdsbergen kan ibland vara besvärlig och snårig.

Vår tur ute i skogsmarken var därmed slut och vi tog oss ned mot bilar, asfalt och industriområden. ”Minicachen #3” plockades tämligen enkelt, största hindret var den strida floden av plåtlådor som blockerade vägen, annars var det lätt. ”MC i Gbg #3” blev en pinsam historia för Hallén, där bgr01 hittade burken på ett ställe som redan undersökts…

MC3

Det var nu några kilometers transportsträcka fram till ”HD Silent Grey Fellow” där terränguppgiften fick oss att stirra upp i trädet, men så svårt visade det sig inte vara.

Hög T-rating

En svår burk skulle nu hittas, ”B&W Random #3”, men att den hade fyra stjärnor i svårighet gjorde nog att vi letade på fel sätt, riktigt så svår var den inte, men den blev det…. Ett kort stycke därifrån låg ”Borg” den förbryllade oss först, men snart hade bgr01 fått korn på cachen och ännu en logg kunde signeras.

Loggen var full, men här är ett litet bildbevis på att vi var där!
Loggen var full, men här är ett litet bildbevis på att vi var där!

På slingriga gångvägar tog vi oss nu fram mot ”B&W Random #4”där letade vi också länge innan vi bestämde oss för att ge upp, då dök det upp en norsk geocachare med två gps:er (!) i handen och han plockade fram burken – vilken tur vi hade!!

Norsk hjälp

Vi tog nu sikte på att gå mot Göteborg men innan vi nått stadsgränsen skulle mina kollegor under denna vandring försöka leta upp ”Lasarettsgångbron”, men den hittades inte på platsen jag hittat den på 2013 och det var många DNF loggar så vi gick vidare.

Tappert försök, men vad hjälper det när cachen är borta!
Tappert försök, men vad hjälper det när cachen är borta!

Vi gick istället mot cachen ”NORRA ÅGATAN 40” där var lugnt och stilla denna lördag.

Mölndalsån

Ett försök gjordes även på ”HUNDGÅRDAR – 8” där jag var och letade 26 november förra året, men även idag blev jag utan logg. Det var full aktivitet inne i lokalen så det var omöjligt att logga burken. Inte en optimal plats för en cache! Dagens sista burk blev ”Väverskan” som ganska snabbt kunde lokaliseras och loggas. Därmed var vi nöjda för idag med 18 hittade cacher och en vandring som utsträckts till 25 kilometer.

Väverskan