Från Välen till Näset

Denna vecka fanns möjligheten till att gå ut på geo-vandring även på söndagen – härligt – inte minst när solen vill visa sig, något vi inte vart bortskämda med den senaste tiden. Det blev cachinglinje 1 ut till Opaltorget och därifrån en kortare vandring till det som var tänkt att bli dagens första cach, multin ”G 2:an”. När jag fått fram koordinaterna vid steg ett upptäckte jag att en ung man, i uppknäppt skjorta och ingen jacka gick efter mig, något som är lite märkligt när temperaturen inte ens orkar över 2 plusgrader. Jag hade inte riktigt koll på vad han hade för sig så jag vek av upp i sluttningen över gräset och upp på vägen. Då ställer han sig och skriker – Vad håller du på med – J-V bonde!!!! Jag fortsätter bortåt och hör hur han pekar ut nästa person och skriker och gapar, sen försvinner galningen i exakt den riktning jag tänkt mig att gå för att hitta finalen. Det kändes inte så kul att fortsätta på den vägen så jag lade om rutten i all hast. Jag tog istället sikte på ”Trädkram13” några kilometers bort, tempot var högt och det var något som även reklamskyltarna tydligen observerade, vad säger ni om detta?

Nog ser Hallén snabb ut - men någon
Nog ser Hallén snabb ut – men någon kexchoklad hade han inte med sig idag!

När jag korsat det bron och tagit mig upp på den lilla höjden inleddes sökandet efter denna burk som har en D/T på 4/3,5, ändå hittade jag en filmburk vid foten av ett träd, kanske är den inte återplacerad på rätt sätt? Nåväl, jag klagar inte då jag fick en lite udda D/T kombination! Lite längre bort i samma skog väntade ”Tallar&Kottar” med D/T 2/4, ändå återfanns burken under en enbuske, men kanske upplever någon terrängen fram till cachen som en 4:a, många stjärnor blev det i vilket fall på denna lilla skogsrunda.

Här påträffades en T4:a.
Här påträffades en T4:a.
Återvändsstigar - det var något nytt!
Återvändsstigar – det var något nytt!
Hallén valde Åsnestigen - don efter person....
Hallén valde Åsnestigen – don efter person….

Nu fick jag leta mig tillbaka över bron för att kunna gå mot ”Naturstigen”. Vägen dit förde mig, inte så överraskande kanske, längs en naturstig! Ett riktigt fint landskap som även betades av stora lurviga varelser.

Good morning!

Jag vill vara med på bild

Utmed naturstigen fanns en liten samling stenar som berättade områdets historia.
Utmed naturstigen fanns en liten samling stenar som berättade områdets historia.

Välens historia

Denna skylt var nog den viktigaste...
Denna skylt var nog den viktigaste…

Uppe på berget fick jag leta mig ned igen en bit utmed sluttningen för att kunna hitta cachen. Här var D/T 1/3, något mer rättvisande och mer terräng än på den tidigare med fyra stjärnor. Det tog inte lång tid att hitta burken så jag var snart ute på vägen igen och inledde en liten transportsträcka innan jag åter skulle ut i skogsmarken för att söka efter ”In memory of Göteborg Städ Stad 2014 #3”.

Efter en lång stunds letande fick jag plocka fram spoilerbilden på telefonen, därefter fick jag leta en mycket lång stund innan den platsen hittades och ytterligare en stund innan burken hittades. Det hela tog mig nästan exakt en timma, väl lång tid för att hitta en burk och jag insåg att min inplanerade rutt nog skulle få kortas av något till följd av detta! Det var nu inte långt till cachen ”In memory of Göteborg Städ Stad 2014 #2” som givetvis också skulle få ett besök. Jag kom först på fel nivå, men letade mig via en omväg upp på berget, där började letandet. Det blev långvarigt och tröstlöst och dessvärre burklöst – efter lite över en timma fick jag ge upp, nu hade väl mycket tid åtgått till en DNF, inte så kul.

Vandringen fortsatte över bergen och jag nådde snart fram till ”Amazing Viewpoint” där blev jag inte besviken, utsikten var fin och burken hittades omedelbart, vilken lättnad!

Nog var utsikten fin!
Nog var utsikten fin!

In memory of Göteborg Städ Stad 2014 #1” väntade nu mindre än 200 meter bort, det var med bävan som jag gick åt det hållet med tanke på hur mycket tid nummer 2 och 3 tagit i anspråk. Lyckligtvis visade sig min oro vara oberättigad, det gick lätt att hitta denna burk.

Är detta möjligen en badbunker?
Är detta möjligen en badbunker?
Mugglarna var inte vid badplatsen idag!
Mugglarna var inte vid badplatsen idag!

Men alla tid som de övriga burkarna kostat innebar att jag inte kunde ge mig på de multis som finns kring Näsets badplats. Istället gick jag rakt mot dagens sista cache ”The Old Quarry (Gavia #40)”. Det fanns mycket sten men bra koordinater och en tydlig hint gjorde att jag enkelt kunde säkra min logg på denna sista burk innan det var dags att röra sig mot närmsta hållplats och färd hem mot cachingbasen.

Stenbrott

Detta är inte bara ett betongblock det är en naturspot - men be mig inte förklara varför den ligger här!
Detta är inte bara ett betongblock det är en Naturspot – men be mig inte förklara varför den ligger här!

Det blev ynka 7 hittade burkar idag men en promenad på 16 kilometer i strålande sol, så det finns ändå anledning att känna viss tillfredsställelse!