Hur många burkar kan det finnas vid en cache?

Öken

Dagens övning bestod av att logga 430 burkar på 10 timmar, färre än under gårdagen, men bitvis var burkarna mycket mer besvärliga. Ni kan nog inte ana hur eländigt stickiga och svårhanterliga buskarna kan vara i öknen….! Alla kunde nu vårat schema för lagets olika uppgifter utantill, så det rullar på utan problem.

Saltöken

De mycket generösa reglerna i området med tillåtelse att flytta burkar och att placera ut nya om det saknas burkar skapar en del intressanta problem. På flera platser har vi sett att det finns en, två eller tre burkar vid en och samma cache! Dessutom är de utspridda på höger och vänster sida av vägen. Normalt är att om man följer en serie i nummerordning så skall cacherna ligga på höger sida av vägen, men tydligen har de som kört i omvänd ordning trott att burkarna saknas och lagt burkar även på andra sidan vägen, detta kan skapa förvirring!

Väg

Vi hade vid det här laget lärt känna upphovsmannen bakom alla dessa cacher vilket gjorde att vi hjälpte honom med underhåll och lite städning under dagen. Vi fick en hel påse med ett par hundra burk för att kunna ersätta skadade burkar, de levererades under gårdagskvällen av en annan cachare som bodde på samma motell som vi. Larry själv, mannen bakom alla cacherna, hade tyvärr skadat sig under en cachingtur i går. Inget livshotande, men ett brutet lillfinger är ändå inte så trevligt.

Absolut ingen fara!
Absolut ingen fara!
Eller vänta lite, det kanske var lite farligt....
Eller vänta lite, det kanske var lite farligt….
En spännande grotta med tillhörande cache!
En spännande grotta med tillhörande cache!
Märkliga formationer!
Märkliga formationer!
Nu, var är cachen?
Nu, var är cachen?
Dagens matplats. Givetvis var det burkmat.
Dagens matplats. Givetvis var det burkmat.
Här letade vi efter finalen i en multi.
Här letade vi efter finalen i en multi.
Men, det slutade med en DNF, en av få sådana under resan.
Men, det slutade med en DNF, en av få sådana under resan.
Här träffade vi på ruinerna efter en av stationerna utmed den legendariska ponnyexpressen.
Här träffade vi på ruinerna efter en av stationerna utmed den legendariska ponnyexpressen.

Den näst sista dagen i Yerington var därmed slut och vi fick lite vila inför finalen i området och förberedelsen för flytt till nästa cacheområde, för ni trodde väl inte att vi skulle nöja oss med de hittills 4500 hittade cacherna (antalet hittade burkar var något högre…)?

väg