Från gruvspöken till hagel och snö

Dalgång

Sista heldagen i Yerington var det inte lika hårt tempo som de övriga dagarna, endast 300 cacher skulle loggas idag. Vi gick dock igång med full kraft och loggade oss igenom en lite längre serie innan vi kom in på den lilla grusvägen upp mot det övergivna gruvsamhället Pine Grove som etablerats 1866 men varit helt övergivet sedan 1918. Även där fanns givetvis cacher, men också mängder av spår från gruvverksamheten på platsen.

Pine Grove

Vi såg hus, stenkross samt givetvis mängder med högar och gruvhål in i berget. På toppen av berget låg dessutom fyra burkar. Vi kom inte så långt med bilen då inte ens fyrhjulsdrift räckte till, det blev till att gå – härligt, det har det varit för lite av de senaste dagarna. Det var nära 300 meters höjdskillnad mellan bilen och toppen till en nivå på omkring 2200 meter över havet i riktigt rejält brant terräng. Även en hyfsat tränad person andades tungt i backarna upp, men belöningen var en fantastisk utsikt över omgivningarna.

Jägare

Hus

Stenkross

lågt i tak

Högt upp

Stor burk

Utsikt

Gravar

Kyrkogård

Burkarna uppe på toppen hittades utan problem innan vi åter fick ta oss ned, vilket kunde vara en utmaning då det var mycket lös materia på marken. Därefter gick vi upp på nästa, lite lägre topp, och där fanns också en cache invid den gamla kyrkogården. Alltid lite spöklikt med dessa övergivna kyrkogårdar.

Matställe

På väg ned mot dalen stannade vi till vid ett av ödehusen och fick oss lite mat innan arbetet med den stora geo-arten Stjärnan skulle inledas.

star

Denna geo-art låg i ganska enkel terräng och kunde snabbt slutföras genom en rask ökenvandring.

Cacherna var placerade i små stenrösen, alla markerade med solcellsdrivna lampor!
Cacherna var placerade i små stenrösen, alla markerade med solcellsdrivna lampor!

Efter en kortare biltur nådde vi dagens sista serie av burkar. Då drog svarta moln in över oss och vinden tilltog i styrka. Det var dessvärre min tur (eller otur) att springa efter burk och jag drabbades av vinden samt av snöfall som övergick i hagel – visserligen var vi en öken men väl över 1800 höjdmeter, så temperaturen var inte mer än 0 grader…. Det var en iskall timme att springa efter burk, upplevde den som oändligt lång!

Har Joy.se fått nog och tänker åka hem?
Har Joy.se fått nog och tänker åka hem?

När den var klar hade vi fångat 305 burkar denna dag och fått många fina upplevelser dessutom. Vi kunde därför unna oss en god, sista, måltid i Yerington och börja tänka på nästa steg i vår resa.

En burgare på Sherry's Stage Stop var inte fel efter en lång cachingdag!
En burgare på Sherry’s Stage Stop var inte fel efter en lång cachingdag!