Ingen rädder för vargen här…

Vår resa fortsatte idag söderut för ett besök i det cacherika området ”Eldorado”. På väg dit fanns en mängd burkar varav några trevligt nog var vandringscacher.

Berg

Vårt först stopp för dagen var i den så kallade spökstaden Goldfield. Den var inte direkt övergiven, men några burkar och en virtuell fick vi ändå med oss under en liten bensträckare.

Ganska levande för att vara spökstad.
Ganska levande för att vara spökstad.

Station

Ödehus

Brandstation

När vi nu kommit längre söder ut blev också dessa taggiga plantor allt vanligare.
När vi nu kommit längre söder ut blev också dessa taggiga plantor allt vanligare.

I cachebeskrivningen till Pole Dancing serien fanns en olycksbådande varning: At 0158-Pole Dancing PT DO NOT FOLLOW POWER LINES EAST LINES PASS THROUGH PRIVATE PROPERTY YOU WILL BE MET BY GUN AND BIG DOG!! Vi lyckades dock hålla oss till rätt väg och undvek att mötas av vapen och hund!

Pole Dancing, nu förstår ni namnet...
Pole Dancing, nu förstår ni namnet… Om ni cachar i detta område, se upp för växten till vänster, dess blad är vassa som rakknivar.

Övergivet hem

Kanske Ingabo är intresserad av att flytta in?
Kanske Ingabo är intresserad av att flytta in?

Det var åter en öken som vi var ute och vandrade i, men där fanns fler och större växter än i öknarna längre norrut. Jag skulle snabbt avvika för att logga en av burkarna medan övriga fortsatte mot nästa cache, då hände det…. Jag hade ögonen på marken, för att se eventuella ormar, men uppfattade att något lite större rörde sig bakom en av buskarna, blicken for omedelbart dit och jag stod på några meters håll öga mot öga med en prärievarg! Det hela gick mycket fort och jag hann inte ens röra vid kameran innan gråben gett sig av – vilken upplevelse! En stund senare spanade vargen på Ingabo, även han klarade sig undan att bli uppäten, men jag undrar hur det gick för vargen – blev den stämplad?

Stickigt

Hallén

Natten spenderade vi i den lilla orten Boulder som visade sig vara en mycket levande ort, försedd med flera trevliga virtuella cacher dessutom.

Boulder
Här bodde vi inte, men skylten var snyggare än den utanför vårt eget motell!