Åter i Tallinn!

Knappt hade jag kommit hem från Malta innan det var dags att slänga ryggsäcken på ryggen och på måndag kväll hasta iväg till Landvetter flygplats för avresa till Tallinn, alltså till ett land där jag redan varit på två cachingresor tidigare – man kan då fråga sig varför detta var målet för resan. Svaret är enkelt om än kanske helt obegripligt för denna läsekrets, det var inte en cachingresa utan en arbetsresa.

Efter en första natt på hotellet vidtog tisdagens deltagande i konferensen Oceans Past V. Det var en mycket givande dag men också många timmar inomhus så när mötet upplöstes för dagen begav jag mig givetvis ut på stadens gator för att få lite luft, sol och en gnutta motion. Jag inledde med ett besök vid ett övergivet nöjesfält ”Amusement Park Kadriorg / Kadrioru Tivoli”, det var så övergivet att det inte fanns några spår av några mugglarattraktioner, men det fanns en burk och den var dessutom utformad så att den smälte synnerligen väl in i miljön.

Väldold burk.
Väldold burk.

Jag letade mig ut från nöjesparksområdet och kom in i betydligt mugglartätare trakter där de stora färjorna från andra östersjöländer anlöper. Där fick jag vänta länge, mycket länge, på att ett gäng mugglare med ölflaskor skulle behaga att gå bort från platsen där jag ville vara och leta. Jag kunde vänta tills dess att deras öl var slut, ty då ger sig mugglare av efter mer öl, någon form av naturlag. Mitt sökande gav snabbt resultat och jag kunde nöjd signera loggboken till cachen ”Admirali”.

Hamnvy vid Admirali cachen.
Hamnvy vid Admirali cachen.

Ytterligare en burk skulle jag hinna med denna sena eftermiddag – ”Admiral 3” – åter en ganska mugglartät miljö men här var folk i rörelse vilket gjorde att jag snabbt fick tag på burken.

Admiral3

Därmed var denna lilla cachingrunda slut och jag fick återvända till hotellet för lite förberedelser inför onsdagens presentation.