Hirtshals Havn

Även resans sista dag skulle bjuda på en logg, denna gång vid hamnen i Hirtshals. Vi var egentligen där för att se på naturens storslagna krafter – så går det när en i sällskapet är geolog, lärorikt och man får en del kunskaper för att lösa Earth Cacher! När vi klivit upp från stranden där vi tittat på sanddrift och stenar som utsätts för hård nedslitning var det dryga 20 meter till en burk som verkade vara lätt, vilket är nödvändigt när man har mugglare i sällskap! Jag gick med raska steg fram till platsen och hade nästan omedelbart cachen ”Hirtshals Havn” i min hand.

Hirtshals

Vår tur fortsatte därefter utmed den danska västkusten med många stopp i det intressanta och bitvis ganska skrämmande landskapet där havet äter upp landet och man kan se stora monster till betongbunkrar som de tyska ockupanterna byggde under kriget. Dessa låg då inbäddade i sand, nu ligger de helt öppet, ett tydligt tecken på naturens kraft.

bunkrar