Hur långt är det till P-huset?

Idag gav jag mig ut på en riktig sommarvandring, högt tempo, mycket backar och en ganska god distans på 20 kilometer. Det blev en del fotograferande utmed vägen men inte något geocachingrelaterat. Slutligen kom jag ned i dalgången vid Mölndalsån och gjorde ett nytt försök på cachen ”HUNDGÅRDAR – 8” som jag tidigare inte hittat på grund av mugglare. Några sådana problem kunde jag inte klaga på idag, men hittade jag burken – icke – det har gått troll i sökandet efter denna cache!

Phus

Istället korsade jag motorväg och järnväg via bron nära Lackarebäck och gick mot P-HUSET. Där gick sökandet bättre och en burk låg snabbt i min hand redo att få sin loggremsa signerad. Därefter återstod egentligen bara att börja gå tillbaka mot cachingbasen, dock gjorde jag en avstickare och tittade på den femte cachen i hundgårdsserien men kunde där snabbt konstatera att den krävde trädklättring som var lite för avancerad för min smak.

När jag åter närmade mig utkanten av delsjöns skogar hörde jag hur det knakade i buskarna, sedan brakade det i buskarna och en älgtjur av modell större dök upp dryga fem meter från mig… han tvärvände och försvann in i snåren, otroligt hur snabbt ett så stort djur kan försvinna ”spårlöst” genom buskarna. En fantastisk syn, synd bara att jag hade kameran nedpackad i ryggsäcken!

När jag åter var tillbaka vid cachingbasen kunde jag konstatera att det blivit 20 kilometers vandring denna dag, alltså var det dryga 10 kilometer till P-huset, för den som nu vill veta svaret på frågan i rubriken till dagens inlägg!