Må bra av Geocaching

Alla som läser denna blogg borde veta att man mår utmärkt av att hålla på med geocaching, men det skadar inte att fler får höra detta budskap! För en tid sedan blev jag rekryterad av organisatörerna av ”Må bra dagen” i Bergum för att tala om vår hobby. Det var första gången detta arrangemang hölls vid Bergums Fritidslantgård, alltså var det ovisst hur stort intresset skulle bli. Jag ”beväpnade mig” med lite exempel på burkar och redskap samt en usb-sticka med ett rikt bildspel och gav mig av ut mot denna lantliga trakt av Göteborg.

Bergums kyrka - kyrkan

Självklart klev jag av bussen en hållplats tidigare vid Bergums kyrka för att inleda en liten burkjakt. Cachen som bär samma namn som kyrkan har jag tidigare försökt att leta efter men då fanns mängder av småmugglare vid ett dagis vilket gjorde att jag då inte kunde söka av platsen. På söndag förmiddag utgick jag från att allt skulle vara lugnt, vilket också visade sig stämma. Burken hittades utan problem.

Bergums kyrka - cachen

Efter framgångsrik loggning gick jag åter ned mot stora vägen och styrde stegen mot ”BÄVER”. Jag fick snart lämna asfalten och tog mig i kanten av en åker fram mot burken, efter att ha klivit över ett staket som kittlades lite så nådde jag den taggiga miljön vid nollpunkten. Där letade jag högt och lågt men utan att finna någon burk. Efter 20 minuters sökande gav jag mig av, blöt, stungen av taggar och lerig – bra illustration under föredraget tänkte jag, då kan man visa hur en burkletare ser ut efter en DNF!

Kabel

Nästa burk låg i kanten av den stora 190 vägen, men jag tror att placeringen av den har förändrats, den var i vilket fall nu väldigt enkel att hitta om än svår att logga då loggremsan var genomblöt.

Ytterligare en burk skulle jag hinna med innan föredraget och det blev ”5:e Advent 2012” som låg närmast Bergums Fritidslantgård. Jag hittade en bra väg upp mot burken och letade sedan en stund med ögonen uppåt bland träden, när jag sedan tittade nedåt visade det sig att jag stod framför burken… Bara att logga och bege sig ned mot föreläsningslokalen.

Deltagare - nej, som tur var inte!
Deltagare – nej, som tur var inte!
Föreläsningslokalen.
Föreläsningslokalen.

Det var en liten föreläsningslokal, men också en ganska liten åhörarskara som anslöt. Alla var dock intresserade och jag propagerade för att göra ett besök bland djuren och låta sig fotograferas för ”The PIGTURE Gallery”!