Midsommardags vandring till Öjersjö

På Midsommardagens förmiddag gav jag mig ut på en kombinerad geocaching och motionsrunda, 20 kilometer skulle det bli denna dag. Jag hade siktet inställt på Öjersjö och gick därför först lite åt öster innan jag svängde av mot söder, det är synnerligen olämpligt att försöka går raka vägen genom Delsjöområdet! Redan innan jag nått fram till ”vildmarken” behagade en rå-typ att visa sig mitt på gatan.

Herr råbock, skall du flytta på dig?
Herr råbock, skall du flytta på dig?

När råbocken sprungit in i ”sin” trädgård för lite fortsatt betande så gick jag utmed Stans väg mot Öjersjö. Där var alla burkar redan loggade så vandringen kunde gå i ett högt Hallén-tempo. Snart var jag åter ute i bebyggelsen söder om naturområdet och jag kunde åter gå mot öster för att efter någon kilometer nå fram till ”Tribute To ottol”, efter att ha snurrat ett var på parkeringsplatsen invid det nedlagda daghemmet så fick jag se något som inte var så olikt det jag loggade häromdagen! Jodå, det var en burk.

Finns här någon burk?
Finns här någon burk?

Hemvägen gick sedan förbi Delsjökärr och Lilla Delsjön. Det var lugnt och stilla på grusvägarna idag så jag tog den breda vägen utan att behöva trängas med mugglare. Det gjorde att jag fick se lite oväntade saker i området…

Troll

Om det inte redan legat en cache i närheten så hade jag lagt ut en här....
Om det inte redan legat en cache i närheten så hade jag lagt ut en här….

Ett kort stycke från dessa små ”troll” påträffades något riktigt märkligt.

Har vikingarna återvänt?
Har vikingarna återvänt?

En runsten!? Den har inte funnits här tidigare, åter ett ställe för en cache kanske, men jag tror inte att det går att ”klämma” in en burk till utmed Lilla Delsjöns strand! Men, kanske skulle jag ordna ett event vid denna nyproducerade runsten – är det någon som är intresserad att vara med på ett ”rödeorm” event i Delsjöskogen?

Efter dessa oväntade händelser var vandringen hem till geocachingbasen ganska odramatisk, men mycket angenäm!

1 kommentar

Kommentarer är stängda.