Nu är V Ö P T rensat på PT burk!

Söndag förmiddag gjorde sig team H I R (Hallén, Ingabo, Rraisa) redo för ett avslutande ”angrepp” mot alla kvarvarande cacher på V Ö P T. Denna dag låg burkarna utspridda över ett större område, vilket skulle medföra längre transportsträckor.

Kvarvarande burkar låg något utspridda.
Kvarvarande burkar låg något utspridda.
En imponerande ruin vi träffade på utmed vägen.
En imponerande ruin vi träffade på utmed vägen.
Skulle vi hitta nyckeln idag tro?
Skulle vi hitta nyckeln idag tro?

Dagen skulle dock börja med lite andra aktiviteter, lite mystloggande och därefter gav vi oss åter mot ”Nyckeln är Nyckeln”. Vi framförde våra teorier kring hur cachen skulle öppnas till en nyckelperson, som då fick sig ett gott skratt, men vi möttes inte enbart av skratt utan även av en hjälpande hand som gjorde att vi kom vidare och såg saken i ett nytt ljus. Nyckeln visade sig sannerligen vara nyckeln även om det var svårt att tro när vi stod där under gårdagen och sökte svaret på gåtan! Denna förmiddag belönades vårt besök med en foundlogg – härligt!

En viktig sak vid denna cache....!
En viktig sak vid denna cache….!

Vi fortsatte utmed vägen mot V Ö P T med att logga ytterligare några ströcacher.

Man kan ju få pippi för mindre....
Man kan ju få pippi för mindre….
Här var mjölken slut, dock fanns resterna av ett övergivet getingbo i kannan.... samt en cache som inte var övergiven av sin loggbok.
Här var mjölken slut, dock fanns resterna av ett övergivet getingbo i kannan…. samt en cache som inte var övergiven av sin loggbok.

Vi stannade även till vid en T5:a, vi hade ju redskap med oss! När vi kom till platsen spejade vi länge och väl upp i trädet innan Rraisa fick se burken på en högst oväntat låg höjd, det räckte med att kliva upp på en sten. Här måste något vara fel. Därefter började vi närma oss V Ö P T området igen.

T5:a?
T5:a?
Det brukar bli en del svinaktigheter under cachingturerna....
Det brukar bli en del svinaktigheter under cachingturerna….
Lantliga scener och albinokossor...
Lantliga scener och albinokossor…
Är det en å eller en bäck, strunt samma, det fanns en cache.
Är det en å eller en bäck, strunt samma, det fanns en cache.

Gröna hagar

Kvarn

Avspegling

Vägen var anlagd 1788 - inte undra på att det var många hål i den...
Vägen var anlagd 1788 – inte undra på att det var många hål i den…

Vi reste kors och tvärs i området och rensade effektivt bland V Ö P T burkar och en del annat utmed vägen. Det skulle visa sig att vi fick färre burkar totalt denna dag än under gårdagen, men det är inte så märkligt då det låg en större mängd cacher koncentrerat till ett mindre område då, men vi fick uppfyllt vårt mål med att rensa V Ö P T på burkar, det var bara en i den serien som vi inte hittade.

Vandring

Skogsmark

Caching är kanon helt enkelt.
Caching är kanon helt enkelt.
Nyfiken mugglare...
Nyfiken mugglare…

Det är inte bara i Nevadas öknar som man bör se sig för var man sätter ned fötterna. Jag höll på att kliva in bland buskarna vid ”G #03 V Ö P T” såg jag något ringla iväg, någon decimeter framför kängorna, en huggorm, som fick hasta in i stenröset. Ovanpå ormens håla fick jag sedan stå och logga burken som hängde strax ovan!

Här försvinner huggormen in i bland stenarna!
Här försvinner huggormen in i bland stenarna!

När PT delen var avslutad ägnade vi oss givetvis åt mer burkjakt, men då ”normala” burkar utspridda i Motala området.

Motala

En cache av lego - det var något nytt, svår att hitta lösningen till, men intressant och kul!
En cache av lego – det var något nytt, svår att hitta lösningen till, men intressant och kul!

Vi avrundade dagen med lite vandring. Vi tänkte oss först att logga denna start och stopp knappsburk, men den visade sig vara för svår att knäcka. Vi fick senare höra om lösningen, vi var nära men det räcker ju inte!

Här blev det ingen logg, bara huvudbry.
Här blev det ingen logg, bara huvudbry.

Vandringen i motionsområdet var trevlig och vi fick ytterligare några burkar att fylla på med för att nå skamgränsen 200 hittade under dagen. Därefter rullade vi åter ut på vägarna för de sista loggarna för dagen, i huvudsak vid busshållplatser och i skyltar i riktning mot boendet i Ljungsbro.

Loggat och klart

Trötta men nöjda med att ha passerat 200 hittade under dagen kunde vi avrunda söndagens burkjakt och börja tänka på hemfärden under måndagen, givetvis skulle det bli en del burkar även den dagen, men vilka hade vi inte bestämt.

 

1 kommentar

  1. Kul att se flera av våra gömmor på bild. 🙂 Och nej, T5:n ska verkligen inte sitta så lågt, den måste vi åtgärda.

Kommentarer är stängda.