Hemfärd via köpingarna

Måndag förmiddag var det dags att packa, städa och ge sig iväg ut ur Östergötland när nu de stora trailerna var avklarade. Det finns visserligen några tusen burkar liggande i skogen, byarna och städerna men dessa får vänta till ett senare tillfälle, vi i team H I R (Hallén, Ingabo, Rraisa) hade uppnått målet med resan, nu återstod att se om vi även skulle kunna överträffa förväntat mål och uppnå 500 hittade totalt under resdagarna.

Morgondopp eller morgoncache?
Morgondopp eller morgoncache?

Innan vi kunde lämna vandrarhemmet var vi tvungna att invänta att det skulle öppna så vi kunde betala. För att fördriva den timma vi då hade extra gav vi oss ut på jakt efter ett par mystar, det visade sig bli ett bakslag då ingen myst hittades! Däremot fick vi med oss en logg på en traditionell burk invid en mystisk liten sjö/pöl.

Hemfärden skulle ske via några köpingar där första etappen omfattade Linköping och cacheserien Glyttinge. Serien omfattar 23 burkar i varierande terräng och svårighetsgrad. Inledningen var enkel och gick på en grusväg men ett par högt placerade burkar fick vi ändå låta bli då ingen av oss är speciellt villig att klättra i höga träd. När vi kom in en bit i skogen hördes dånet av maskiner och en stor best tog tag i ett träd och drog av alla grenar och kvistar som om det vore ett grässtrå! Hela området höll på att förvandlas och någon cache #12 i serien kunde vi inte finna. När vi höll på att leta klev det ut en man ur monstermugglarmaskinen och kom fram till oss, han undrade vad som pågick. Det visade sig att han kände till geocaching och kunde berätta att stegen fraktats bort tillsammans med mängder av annat skrot. Vi kunde därmed bara lägga en DNF och fortsätta vandringen.

Extremmugglare!
Extremmugglare!

Den förhållandevis öppna skogen blev efterhand allt mer svårgenomtränglig och bitvis riktigt tuff terräng med höga snår, kärr och mängder av myror vid ett par burkar. Där vågade man inte lägga ifrån sig sin gps då 10 000 myror med lätthet bär bort maskinen och vad gör man då?

Ingabo har hittat en burk
Ingabo har hittat en burk
TB - hur loggar man den?
TB – hur loggar man den?

Efter skogsvandringen blev det en runda i utkanterna av staden och slutligen även lite lunch/middag på Sibylla (var annars när man är ute med Ingabo….?) Sedan gick färden vidare söderut mot Huskvarna och Jönköping där vi hade nästa kluster av burkar som väntade på oss.

Lugnt och fridfullt? Nej - stress!
Lugnt och fridfullt? Nej – stress!

Bilden ovan kanske får dig att tro att det rådde lugn och frid i den lilla parken, så var det inte. Vi hade extrem tur då en vattnande mugglare gick bort från platsen när vi kom, han återvände samma sekund som burken var återplacerad, det gäller att vara snabb.

Skall vi palla äpplen...?
Skall vi palla äpplen…?

Nästa lilla kluster låg nere vid Vätterns strand och området Rosenlunds bankar, ett område med en intressant historia.

Rosenlunds bankar

Det mesta hittades under vandringen, men några fick vi lämna, huvudsaken var dock att vi nu uppnått även det högre målet för resan, 500 hittade. Därmed kunde hemfärden inledas genom Västra Götaland med endast ett par stopp utmed vägen för bensträckare och loggning givetvis.

Åter var en intensiv cachinghelg avslutad med ett mycket gott resultat och mycket trevligt burkprat men inte någon burkmat! Nu närmar sig en ny månad och nya burkar att signera, inga stora utfärder är planerade den närmaste tiden men i min kalender ser jag ändå ett äventyr som närmar sig snabbt – men jag håller er på halster lite till innan något mer avslöjas!