Likt en tornado genom toradoland

I västra Östergötland ligger Sveriges hittills längsta geocaching Power Trail V Ö P T, där har jag varit förr och jagat burk, men sedan dess har serien byggts ut rejält och det har länge funnits planer på att resa dit igen. Denna helg blev det äntligen dags att resa iväg. Första etappen gick med den blå expresscachinglinjen upp mot Ingabos cachingbas. Där byttes färdmedel till cachemobil som förde oss till Rraisas cachingbas. Där packades allt om i en ny cachemobil och resan för team H I R (Hallén, Ingabo, Rraisa) kunde inledas.

En burk utmed vägen

Det blev självklart en och annan burk på väg upp mot cachingområdet, några bensträckare vid vägräcken, skyltar och bryggor. När vi kom fram till Karlsborg blockerades vägen och mängder av bilmugglare som envisades med att åka i karavan. Någon form av uppvisning av plåtlådor som kallades American Power Tour, det var inte små mycket power, mest ett utdraget hinder!

Brygga i Karlsborg

Dags för lite lunch utmed vägkanten.
Dags för lite lunch utmed vägkanten.

Utmed en lite lugnare småväg stannade vi för både cache och lunch i form av korv med bröd. Stärkta av detta kunde vi nu fortsätta mot vårt huvudmål i Östergötaland. Vårt mål var att avverka flera av etapperna i V Ö P T på väg söderut mot vårt boende i Ljungsbro där vi skulle upprätta vår tillfälliga cachingbas under två nätter. Men det var långt till kvällen och vandrarhemmet, först skulle det letas burk!

Så skall det se ut på V Ö P T!
Så skall det se ut på V Ö P T!
Det fanns en och annan skylt utmed vägen, även om det var gran som var det normala!
Det fanns en och annan skylt utmed vägen, även om det var gran som var det normala!

Vi fick upp riktig bra fart (för att vara i Sverige…) bitvis loggades 30 cacher per timma så vi avverkade mer än planerat denna första dag.

Cachingväg

Stenkul

Typisk V Ö P T miljö!
Typisk V Ö P T miljö!
Rraisa besegrar en stor sten...
Rraisa besegrar en stor sten…
En upplyst skog!
En upplyst skog!
Bara en gran till....
Bara en gran till….

Gran efter gran besöktes och när vi närmade oss dagens slut hade omkring 230 cacher hittats, ett strålande resultat som överträffade våra förväntningar, vi hade trots allt ändå ägnat knappt halva dagen åt resan till V Ö P T området, ändå fick vi en så stor mängd burk loggat.

Dagen avslutades med ett huvudbry, ett rejält huvudbry – hur tar man sig in i en fågelholk….

Detta är svårare än det ser ut!
Detta är svårare än det ser ut!

Vi tvingades gå till sängs med en DNO (Did Not Open) då denna fågelholk inte ville visa sin loggbok för oss, men vi tänkte inte ge upp då vi hade tillgång till holkexpertis…! Den information vi fick under kvällen medförde att vi satte upp denna cache på den prioriterade listan inför söndagen, vi kunde trots allt gå till sängs med förhoppningen, för att inte säga vissheten att allt skulle ordna sig i morgon!

1 kommentar

  1. Jasså, jag såg inte Er i skogarna när vi for runt och blev Svenska mästare på antal loggade per dygn med vad jag i skrivande stund tror 989 hittade cacher denna Lördag i VÖPT-skogarna!

Kommentarer är stängda.