En förmiddags FTF är inte fel!

Det såg ut att bli en varm dag, ett skäl så gott som något att bege sig ut tidigt på förmiddagen, alltså strax efter klockan 6. Turen gick genom hemmamarkerna kring Delsjöarna via Skår upp mot Johannebergs höjder. Där har det den senaste tiden vuxit fram ett litet kluster med burkar som såg lockande ut på kartan.”200th Cache Pt.2” låg bäst till att börja dagen med. Där fick jag irra omkring lite innan jag insåg var burken skulle kunna finnas, som det brukar kunna vara när det finns många nivåer att välja på.

Mugglare har då underliga krav, och inte låg det någon cache bakom skåpet som jag först trodde, men inte så långt därifrån!
Mugglare har då underliga krav, och inte låg det någon cache bakom skåpet som jag först trodde, men inte så långt därifrån!

Jag fick gå lite omvägar kring de stora husen för att sedan nå fram till ”Merles”, en oväntat stor burk som hängde i trädet. Just nu är den skyddad av lövverket men jag undrar om den överlever hösten.

Ett typiskt burkträd!
Ett typiskt burkträd!

Den färska cachen ”Merles *8 Örnehufvud” som släpptes under gårdagen ställdes in som nästa burk i gps:en. Fick först vänta ut ett par mugglare, sedan gick det både snabbt och lätt. När jag höll på att signera loggboken plingade det glatt i min mobil, en ny burk var publicerad 5,2 kilometer SW…. vänta lite det borde ju vara ungefär där jag är nu…. Mycket riktigt 309 meter bort låg den nya cachen! Skulle jag strunta i den och följa planen – det var inte ens något jag övervägde, det var att koppla in älggenerna och kliva iväg mot den nya burken ”Merles *9 Rosensköld”! Exakt klockan 08:00 signerades FTF-loggen, kul och oväntad händelse under promenaden.

FTF-vy!
FTF-vy!

Nu kunde jag återgå till planen och styra stegen mot ”500th Cache Pt.5”, jag undrade lite över de fyra terrängstjärnorna då det i loggarna verkade som att burken stod på marken. Men det visade sig finnas en oväntad djungel vid Mossens idrottsplats. Hade det inte varit varmt och soligt de senaste dagarna hade nog området kunnat vara rejält svårframkomligt då det fanns leriga diken och andra våta områden i stor mängd, omkullfallna träd gjorde det dessutom lite extra trixigt att ta sig fram. Det tog mig en bra stund att hitta burken, trots att jag stod mitt framför den höll jag på att missa den! En stor cache som smälte mycket väl in i sin omgivning.

Emilsborg” vid studentbostäderna var nu mitt nästa mål. Där fick jag först ”avkoda” hinten som var skriven på latin för att hitta rätt i snåren, men det hela gick ändå förhållandevis snabbt.

Trapporna till Emilsborg
Trapporna till Emilsborg

Den avslutande burken under denna förmiddagsrunda blev ”100th Cache Pt.1″ som låg i ett litet grönområde, rakt på och en lätt hittad burk.

Liten burk under sten

Mycket nöjd gick jag mot spårvagnen efter en tur på 14 kilometer, 7 hittade burkar varav en FTF!