Desarmering av en hebb-bomb

Den elfte september 2015 var världen åter hotad av explosiva och samhällsomstörtande krafter – något måste göras och någon måste ingripa! Någon i detta fall är givetvis geocachare Hallén från ärans och hjältarnas cachingbas. Hotet kom denna gång från en så kallad mini-bomb som tillverkats av hebb, en person med starka kopplingar till det Ostindiska kompaniet, vilket gjorde saken extra allvarlig och farlig. Maskerad till nära nog oigenkännlighet och rustad med alla tänkbara redskap gav jag mig iväg denna fredag på detta farliga uppdrag, kanske för att aldrig återvända.

Lugna gatan? Icke detta är en farlig plats....
Lugna gatan? Icke detta är en farlig plats….

I de till synes lugna villakvarteren påträffades den första delen i bomben. Den var tydligen avsedd att sänka hela trakten ned i ett ändlöst mörker, så här krävdes långa fingrar och nerver av stål för att få fram den lilla men synnerligen kraftiga kork som utgjorde laddningens maskering. Med några snabba handrörelser hade den oskadliggjorts och jag kunde nöjd sätta mitt bomärke för att visa vem som förhindrat ödeläggelsen av denna plats.

Nästa laddning kunde lokaliseras till ett än farligare område, en plats där man kunde vänta sig motangrepp från hebb-kompaniets styrkor då det låg mycket nära den håla där hebb dväljs under de mörka nätterna och planerar sina dåd. Här blev det till att söka lite fram och tillbaka innan den lilla men effektiva behållaren hittades. Troligen var här avsikten att slå ut telekommunikationerna i området, kanske som ett led i en större offensiv.

Mina farhågor om en stundande hebbsk attack blev än starkare när jag kom till den tredje delen i mini-bomben, rakt utanför räddningstjänstens högkvarter i området. Tänker sig hebb att slå ut dessa eldfängda tjänstemän för att kunna uppnå sina mål? Detta kan ju bara inte tillåtas! Med några snabba rörelser undanröjdes även detta hot.

Eld och lågor

Tre av fem laddningar var därmed desarmerade, nu väntade den fjärde. Den var uppenbarligen placerad för att slå ut framtiden – ett djärvt och oväntat drag från hebb, man kan aldrig riktigt veta vad han planerar.

Hotet mot framtiden!
Hotet mot framtiden!

Lyckligtvis kunde jag enkelt oskadliggöra även detta hot och hade därmed också samlat tillräckligt med information för att kunna avgöra var själva huvudladdningen skulle vara placerad. I dessa trakter kunde jag också beskåda vad som kan hända när hebb är i farten. Han har öppet annonserat att detta stora öppna område en gång var en gymnasieskola, men efter att han deltagit i ett raveparty och detta är nu allt som återstår…

Ingen mer skola efter hebbs raveparty!
Ingen mer skola efter hebbs raveparty!

Denna information gjorde det än viktigare att hitta och oskadliggöra huvudladdningen. Efter en del matematiska övningar hade jag en trolig plats inprickad på kartan. Alla redskap vässades och jag smög fram utmed husväggar och ruiner för att inte hebb skulle upptäcka mina förehavanden. Med skarp blick upptäcktes platsen och några trådar klipptes av, räkneverket på laddningen stannade en sekund från detonation, det är en liten men fullt tillräcklig marginal. Uppdraget var därmed utfört!

hebbbomber