Kvällstur i Stadslidenområdet

Efter en heldag inomhus på intressanta sessioner kom jag ut i friska luften strax före 16-tiden denna lördag. Vad skulle jag hitta på då? Lämna av papper och annat jag burit på under dagen givetvis, sedan slå på gps:en och bege mig ut på jakt. Först hade jag tänkt mig lite urbancaching men då det såg ut att vara bra väder och solen inte var på väg att lägga huvudet på kudden riktigt än, så gick jag ut i skogen. På väg ut bland träden stötte jag på en ICA butik med minst sagt ovanliga öppettider, den måste givetvis vara med på bloggen under avdelningen underliga skyltar.

Hur är det med öppettiderna?
Hur är det med öppettiderna?
Välkommen ut i skogen!
Välkommen ut i skogen!

Det rådde ingen tvekan om att jag kommit rätt. Mugglarnas skylt visade tydligt att detta var Stadsliden och det höll min gps med om då det en bit bort låg en cache med namnet ”Stadsliden #10”. Det var den sista av de traditionella cacherna i den serien, men det var inte viktigt att plocka dessa i ordning. Alla burkar hängde i träden och var därmed ganska lätta att hitta för det mesta, några undantag fanns dock som vid denna bro som troligen är en planskild korsning för skidåkare(!) – mycket exotiskt för en göteborgare!

Skidbro

Området hade också många skyltar för skidåkare och förbudsangivelser för fotgängare vintertid, vilken tur att det var barmark under mitt besök!

Efter någon timma började mörkret att sänka sig över skogen och jag fick plocka fram ficklampan för att kunna fortsätta turen. Givetvis blev det då lite svårare att hitta burkarna men steg för steg tog jag mig igenom Stadslidsserien och även ett par andra burkar, några dnf:er blev det tyvärr också i mörkret men det totala antalet hittade burkar kom ändå upp till tio, ett riktigt bra resultat för en kort kvällsrunda.