Det gäller att hitta kärlekens kod

Öde kaj

Innan dagens möten skulle inledas hade jag en knapp timma till lite burkletande, det var dis och dimma samt ett lätt duggregn så det var ett perfekt mugglardämpande väder! Det började med en enkel liten cache nära den gamla hamnbassängen ”Kijk Omhoog! #2”.

Burk

Med denna logg gick jag vidare mot ”Love Lock ♥ Eeuwige Liefde !?!”. Där väntade en plats med mängder av hänglås, dock inte den största samling jag skådat, som alltid på dessa platser gällde det att hitta rätt hänglås. Men denna gång var det dessutom en liten extrauppgift, när rätt lås hittats fann jag en kod som skulle öppna den sanna kärleken, jag menar luckan till hjärtat – alltså loggboken.

Kärlekens kod

När denna burk var hittad och loggad var det dags att gå inomhus och spendera resten av dagen med möten och samtal. Under eftermiddagen fanns det åter lite tid för burkjakt. Då hade jag några timmar innan kvällens stora middag, vilka jag utnyttjade väl.

Vagn

Antwerp City – Train TB Hotel” låg nere vid floden och de gamla kajerna, vilka var trevliga att följa. Platsen lär vara flitigt besökt av mugglare men duggregnet som övergick i rikligt regnande jagade bort alla oönskade mugglare så jag kunde gå i aktion och undersöka järnvägsvagnen närmare. Det gav snart resultat och en fin amobox var snart öppnad och dess bok fick en Hallénsignatur.

Det f.d. marinhistoriska museet i Antwerpen.
Det f.d. marinhistoriska museet i Antwerpen.

Mitt uppdrag var nu att fullfölja rensningen av de djupt belägna cacherna i tunneln under floden. ”Deepest Cache of the World – Linkeroever” var inställd som mål, men någon satellitmottagning fanns inte i tunneln…. men det rådde egentligen inte någon tvekan kring var den skulle kunna sitta.

Ner i djupet igen!
Ner i djupet igen!
Tunnelseende?
Tunnelseende?

När denna tunnelburk var säkrad tog jag mig åter upp till ytan för att besöka kvällens sista burk ”Parochie van Miserie / Parish of Misery”, tyvärr var hinten ”photospoiler” vilket man inte vill se vid caching utomlands på en plats med ganska dålig gps-täckning. Tiden tillät mig inte något mer långvarigt sökande så jag fick ge upp denna burk och ge mig iväg genom de smala gatorna för att hitta till huset där vi skulle äta middag. När den var över var det midnatt och ingen mer tid fanns till burkjakt.

Det visade sig att tunnelburken blev den sista hittade burken i Antwerpen under denna resa, alltså ett totalt resultat på 8 hittade. Under fredagen fanns inga luckor i schemat och tidigt på lördagen fick jag ge mig av mot flygplatsen, men detta var som sagt inte en riktig geocachingresa. Det var en arbetsresa med några få små luckor då burkjakten var en bonus.