Fel ö – helt fel ö

Söndagsutflykten gick idag helt fel, fullständigt fel och till helt fel ö….. Vrångö (därmed var de dåliga skämten avklarade) och vi kan inleda rapporten från dagens lilla utflykt till Göteborgs södra skärgård. Dagens team bestod av Hallén, Ingabo och Sivun (H I S) och vi tog 9.52 färjan från Saltholmen.

Felö

Givetvis var ”Vrångö Mittvik (Färjeläget)” första målet för dagen, lämplig att ta när färjan lämnat kajen och platsen var öde och lätt att söka av. Det var inga stora problem att hitta denna lilla nano.

Efter denna goda start på dagen gick vi med raska steg rakt över den lilla ön i riktning mot ”Vrångö Lotsutsikt”. Vacker utsikt var det från platsen trots disigt och mulet väder.

Lotsutkik

Vi tog oss ned från den lilla höjden och gick vidare mot ”Vrångö idrottsplats”, där blev vi kvar en lång stund och fick ge oss iväg utan att hitta någon burk. Vi återvände till och med senare under dagen, men inte heller då lyckades vi finna burken.

Vi betalade inte inträde, var det kanske därför vi inte hittade burken?
Vi betalade inte inträde, var det kanske därför vi inte hittade burken?

Vandringen gick vidare mot ”Vrångö Kyrkogård” där burken som tur var hittades direkt.

Vrångö kyrkogård

Vrångö bad” hittades därefter efter en kort stunds letande, tur att det inte var badväder! Här kunde vi följa den fina stigen bort mot ”Moonmatte Fikar runt runda borde”, där gjorde Sivun ett blixtsnabbt fynd och därefter kunde vi få fika, det var också tack vare Sivun som vi denna dag kunde avnjuta en läcker hemlagad äppelkaka med äpplen från den legendariska cachingbasens trädgård….!

Fika kring det runda bordet!
Fika kring det runda bordet!

Nu fick vi lämna stigen och bege oss ut på nordsidan av ön, i princip ett stiglöst land, men ett land ganska rikt på burk. Vi letade oss fram genom snårskog, steniga stränder, sandiga stränder och en del små klippor och till slut hade 8 burkar blivit loggade.

Färjan

Jägare

Stenigt

Hav

Klockan var omkring ett på eftermiddagen när vi klarat av den norra delen av ön, det var samtidigt som färjan avgick och vi hade nu dryga två timmar till nästa båt tillbaka till fastlandet. För min del fanns det inte några fler burkar att leta upp, men Ingabo kunde fylla upp tiden med att söka efter ytterligare tre cacher.

I brist på annan sysselsättning gick Hallén och Sivun in på det lokala fiket – det visade sig finnas pannkaksbuffé – härligt! Middagen var därmed säkrad och dessutom fick vi fönsterbord med storslagen utsikt. Ett utmärkt sätt att fira avslutningen på denna lilla cachingutflykt som varit mycket trevlig. Inte några stora mängder burkar, blott 13 stycken, men vi var ändå mycket nöjda.

Slutet