Cache # 32 000 & GIFF event

Denna lördag var det dags att lyfta cachingen till nya nivåer – alltså att passera ännu ett helt tusental hittade burkar! Om det är möjligt tycker jag det är trevligt att försöka välja ut burken för det hela tusentalet. Efter att ha konsulterat min statistik såg jag att bland de andra hela tusentalen fanns många traditionella, en myst och ett event, men inte någon multi – målet var därmed givet!

Carlanderska

Men först skulle cachen 31 999 klaras av och det fick bli den ganska nya burken ”Carlanderska #3”, där var jag i torsdags och letade men då blockerades mitt sökande av en irriterande mängd mugglarcyklar. Idag var det färre tvåhjulingar på platsen och beväpnad med ett tips kunde jag skrida till verket och snart var loggen signerad. Just när burken var återplacerad kom en mycket stor grupp mugglare, dom gick helt tysta likt gastar genom parken, därefter spred gruppen ut sig över de närliggande gräsmattorna och irrade planlöst omkring – det är verkligen fruktansvärt att se hur djupt mugglarna kan sjunka i mörker och fördärv. Det var en lättnad att ge sig och från denna plats och börja gå mot centrum och gå mot starten för den multi jag sett ut som dagens huvudmål – ”Narnia 9: Aslan”.

Mugglare irrade planlöst i parken!
Mugglare irrade planlöst i parken!

De olika stegen i multin låg på ganska långa avstånd från varandra, men vad gör det – man vill ju få lite motion under cachingturen!

Hallén och ett lejon (Aslan?)
Hallén och ett lejon (Aslan?)

Till slut hade jag en uppfattning om var finalen borde finnas och jag styrde mina steg i den riktningen. Området var helt öde – så när som på en bil och en rökande och telefonpratande mugglare som stod nästan rakt vid nollpunkten! Sånt är ju typiskt, jag valde då att gå en kortare runda kring ett intressant objekt som fanns i närheten. Trots denna promenad fick jag ändå stå och vänta en god stund innan hon slutat att förorena luften med sin giftpinne och kört från platsen! Då kunde jag skrida till verket och snart hittades cachen. Alltid härligt att komma upp till ett nytt helt tusental, ett etappmål på vägen mot…. (vad?)

Från finalen gick jag i riktning mot nästa höjdpunkt under dagen ”GBG Geocaching International Film Festival”. Där strömmade det till burkletare från alla håll, så som det skall vara under ett event.

Stadsalv öppnar eventet.
Stadsalv öppnar eventet.

Event

Event

Event

Efter en halvtimmas minglade gick vi in mot filmsalen för att börja avnjuta 16 stycken geocachingfilmer.

Bio

Filmtajm

Saturday
HurricaneJuan
Florida, United States

Travel Bug Story
Chiliconsushi
Québec, Canada

GeocahINg Xisto
Natty_Zé
Aveiro, Portugal

THE BEST GEOCACHING FILM OF ALL TIME EVER!
CarboKnightLuke
Cornwall, United Kingdom

12 Tips on Geocaching
G.I.C.
Hanoi, Vietnam

Why We Geocache
Zaise
California, United States

Geocaching Infomercial
gasgoose
Wyoming, United States

GCTransAlps – Aint No Mountain High Enough
MudMen_GER
Nordrhein-Westfalen, Germany

Geo-Caching Freak
Team Motherfarmer
British Columbia, Canada

Geocaching Adventure in Hakodate
moramora1
Osaka, Japan

The Future of Geocaching
Chrishutchy
Tyne and Wear, United Kingdom

Adventure
TheNinjaTJ
Northampton, United Kingdom

Signal
iepu09
Bucharest, Romania

Geoman
Lat&Long Junkie and PigWig2
Queensland, Australia

Geolove
Hoochie Coochie Man
Maltepe, Turkey

How to Geocache like a Ballerina
stingrayabbray
California, United States

Mina personliga favoriter var ”Signal” som var en animerad film som visade hur några misshandlade och vanskötta burkar tog en gruvlig hämnd på sin CO – en varning att ta på största allvar! Som god två tycker jag att ”The Future of Geocaching” kom, en kul framtidsskildring där inte minst osynlighetsfunktionen var något jag gärna skulle skaffa redan idag. Vid omröstningen efter filmvisningen vann dock ”Saturday” som handlade om en hund som gav sig ut på egen hand och cachade allt medan matte satt instängd på ett hemskt kontor. Det är väl som vanligt, filmer med djur och barn vinner flest röster…. När (om) filmerna blir tillgängliga på nätet kommer jag att lägga ut länkar.

Event

Event

När eventet var slut gav vi oss ut i höstkvällen, lite korta samtal på vägen och sedan raka vägen till vagnen och färd mot geocachingbasen – för nu börjar ju arbetet med resan mot nästa hela tusental, jobbet blir aldrig klart!