Till Torslanda går turen

Dammsugare

Äntligen lördag och lite tid att bege sig ut bland burkarna igen! Målet för dagen var Torslanda och för att komma dit åkte jag med stadens enda momsbefriade busslinje (SVART express)…. Jag klev av vid Torslandakrysset och kunde där gå rakt mot cachen med samma namn. Där var jag och letade den 28 februari i år men då var burken mugglad, idag fanns den på plats och försågs snabbt med en Hallén-logg. Färden gick nu in i ”snårskogen” och det blev en liten stunds snurrande för att hitta ”The Gap Analysis #2: Burk Test”, när jag läst några tidigare loggar fick jag se burken liggande vid mina fötter!

Flygtorn

Överallt i Torslanda möter man lämningarna efter flygfältet som fanns här mellan 1923 och 1977 då Landvetter öppnades. Vid cachen ”Flight Tower Torslanda Airport” är denna flygplatshistoria mycket påtaglig. Från höjden fick jag nu leta mig ned några nivåer för att kunna gå mot resecentrumet och dess cache. Det var en bra tidpunkt att besöka denna cache tidigt på lördag förmiddag då det var mycket lugnt i området. Burken lokaliserades snabbt – tur man har jagat burk i USA….

Resecentrum

Min burkjakt på nordsidan av Öckeröleden avrundades med en logg på ”Gösta Fraenckels Väg”.

Gata

Via Amhults undergång(!) tog jag mig söder om den stora leden och in i området med mer lämningar efter flygplatsen och dessutom de stor ytorna som skapats av soptippens verksamhet. ”Future dreams” låg vid en äldre landningsbana där det finns planer på att skapa en ny del av golfbanan.

Landningsbana

Torslandaviken

Jag gjorde ett försök att leta upp ”Torslanda Lagun” men det slutade med en DNF, den första av flera av detta trista slag denna dag. Jag avbröt sökandet och följde naturstigens skyltning runt om småbåtshamnens området för att ta mig till ”Kapten Grogg”. Där begrep jag inte hinten, det enda av det slag som hinten talade om fanns en bra bit bort. Men då jag läste tidigare loggar insåg jag att nolla skulle stämma bra och att det hinten talade om inte längre fanns – då hittades burken.

Här har det gått illa, hjulfirandet har spårat ur!
Här har det gått illa, hjulfirandet har spårat ur!

Jag gick nu i en cirkel kring den stor livsfarliga muddertippen och fick säkrat ett flertal loggar, men dessvärre var det också två som jag inte kunde lokalisera. Under rundan ut mot havet drabbades jag av en regn- och hagelstorm. Vinden var mycket hård från havet och skapade den märkliga effekten att min högra sida var helt dyngsur medan den vänstra var torr. Den fortsatt starka vinden gjorde dock att jag snart var ”lufttorkad” efter denna blöta upplevelse.

Fara

Fara igen

Var är cachen - här hittade jag den...
Var är cachen – här hittade jag den…

Förutom alla traditionella denna dag fick jag också en multi loggad, ”Torslandavikens naturstig nr 2 – Vindmöllan” en synnerligen lätt och behaglig multi!

Ingen crosskörning

Pang

Många av dessa burkar utmed Torslanda vikens naturstig var riktigt kluriga, därav några DNF:er. Sökandet kunde ibland bli ganska utdraget och dagen försvann snabbt! När jag kom fram till dagens näst sista burk ”Torslandavikens naturstig nr 7 – Stättan”, en 1,5/1,5 trodde jag det skulle bli lätt. Men här fick jag leta, leta och leta, ända tills jag skrattande kunde plocka fram denna lätta burk.

Stättan

Dagens sista burk fick bli ”Torslandavikens naturstig nr 8 – Spillvatten” den skulle vara svårare men hittades snabbare – inte helt ovanligt under en burkjakt. Lite längre fram låg ytterligare en cache, men den var inte att tänka på denna dag. En mycket stor grupp mugglare hade samlats, de hade byggt små vagnar med stora segel som dom åkte runt med – man borde inte bli förvånad över mugglarnas aktiviteter, men ibland häpnar jag över den meningslösa tillvaro dessa mugglarvarelser lever i, skrämmande mörker.

Totalt blev det 16 kilometers vandring och 19 hittade cacher, inte ett allt för dåligt resultat trots allt.