Ett nytt land på GC-kartan – sen en PT

Lördag morgon vaknade jag upp i den fina lägenheten och gick ut i köket och förberedde frukosten åt mina två sömnigare kumpaner. När morgonen övergick i förmiddag, kl 6.00, bankades det hårt på deras dörrar – upp och hoppa, dags att jaga burk, löd Halléns budskap! Frukosten åkte ned i magen och gc-prylarna i ryggsäcken, sen bar det ut på vägarna igen. Vårt mål denna dag var miniatyr republiken San Marino, ett nytt gc-land för oss alla. Till och börja med höll vi inte på att komma fram….! Det visade sig att vägen upp till det lilla bergslandet var bortgrävd så vi tvingades till en längre omväg.

San Marino

När vi sedan väl var på plats och var framme vid ”Nevatio Machiavello (RSM)” blev det ett långt sökande efter den första burken, ändå slutade det med en DNF – riktigt surt! Men vi tänkte givetvis inte lämna landet ologgat så vi tog oss vidare på de smala gatorna till ”Rep. San Marino # 1” där det blev en logg – härligt ännu ett land på gc-kartan.

Gandhi

Utsikt

Ingabo visar upp den första hittade burken i San Marino.
Ingabo visar upp den första hittade burken i San Marino.

Utsikt

Därefter passade vi på att logga en närbelägen multi som ledde fram till resterna av en järnväg som förstördes under det senaste världskriget.

Tåg

Utsikt
På toppen av berget ligger de centrala delarna av bergsrepubliken som etablerades år 301 och därmed är den äldsta republiken i världen!

Bro

Vi avrundande med cachen ”CASTELLACCIO”, härligt med en burk vid ruinerna av ett medeltida slott, bästa typen av burk.

Hittad

CASTELLACCIO

CASTELLACCIO

CASTELLACCIO

Efter denna loggning rullade vi åter in i Italien och tog sikte på Rom, drygt 4 timmars resa bort. När vi närmade oss storstaden uppstod spörsmålet om vad som skulle serveras till middag. Det blev väl inte riktigt vad jag hade förväntat mig, bilder säger mer än ord.

Vad nu, skall vi handla bokhylla?
Vad nu, skall vi handla bokhylla?
Skall det här föreställa spagetti....?
Skall det här föreställa spagetti….?

Stärkta av denna exotiska upplevelse tog vi oss mot Roms första power trail, hela 17 burkar lång. Vi hade givetvis väntat oss en ganska enkel tur mellan burkarna, men så blev det inte. Till en början lyckades vi väl, sen kom DNF på DNF, något som vi skulle få vänja oss vid under vår tur i Rom!

Jakten har börjat!
Jakten har börjat!

Teater

Efter några timmar ute på Roms gator fick vi leta upp vårt boende, en campingstuga i utkanten av staden. Där skulle vi stanna i två nätter, men först fick vi givetvis avsluta med en sista burk för kvällen och det blev vid infarten till campingen – ”Two Canucks Camping”. Nu fick det bli lite vila innan söndagens fotvandring i Rom.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.