Den eviga jakten i den eviga staden

I en något kall campingstuga vaknade vi upp på söndagen. Frukosten blev några enkla brödskivor med korv och ost som hade legat i kylen, det vill säga bilen(!) Därefter begav vi oss ned mot entrén till campingen för att köpa en dagsbiljett för buss och tunnelbana. Automaten vägrade att ta både sedlar och kort så vi vände oss till manuellmaten som fanns bredvid (alltså den bemannade entrén till campingen där man också kunde köpa biljett). Det blev buss drygt två kilometer bort till närmaste tunnelbanestation som också var försedd med en cache ”ALFA – METRO A – #16_CIPRO”. Efter lite letande kröp burken fram och vi fick dagens första logg. När vi tagit oss ned i underjorden till perrongerna möttes vi av två tungt beväpnade fallskärmsjägare, det fanns militär vid varje station, det märktes att det var ”förhöjd hotbild” mot Rom denna dag.

När vi åter klivit upp i dagsljuset gick givetvis promenaden mot nästa cache, där trodde jag nästan att det var en letterbox (se bild nedan) men det var en helt vanlig traditionell.

Letterbox

Efter ett långvarigt sökande på en närbelägen cache blev där hittades inget men utsikten var fin!

Vatikanen

Nog kan man undra!
Nog kan man undra!

Vi var nu nära Vatikanen och där ville givetvis mina kumpaner få sig en logg, där kunde jag nöja mig med att titta på då jag redan loggat burken och ”landet”. Har funderat på om inte geocaching.com borde införa möjligheten att man skulle få samtliga katolska länder i världen loggade när man loggar Vatikanstaten – det vore väl en bra idé (eller inte…).

Torado är på väg att säkra sin och Ingabos första logg i Vatikanstaten.
Torado är på väg att säkra sin och Ingabos första logg i Vatikanstaten.

När vi närmade oss Petersplatsen såg vi att det förbereddes inför något påvligt framträdande så det var mängder av poliser och avspärrningar, våra ryggsäckar kontrollerades två gånger på en kort sträcka, att leta burk var svårt för att inte säga omöjligt i dessa kvarter så vi begav oss snart från området igen.

Petersplatsen

Port till Vatikanen

Mugglarkatt
Mugglarkatt

Lite lugnare var det vid finalen till en myst där vi också fick se påvens egen järnväg!

Påvligt

Från Vatikanenområdet gick vi ned mot Tibern där vi med lite blandad framgång loggade burk. Det gällde att undvika vissa platser som beboddes av folk i samhällets utkanter, av typen mindre trevliga…. Men det gick väl och vi kunde därefter röra oss bort mot parkområdet Villa Doria Pamphilj. Där blev det ytterligare några burkar hittade.

Pamphilj

Pamphilj

När vi nått parkens norra delar då var vi åter nästan framme vid tunnelbanestationen vi börjat dagen vid. Där gick vi åter ned i underjorden och åkte ett antal stationer längre bort och klev upp vid ett annat av Roms stora parkområden, Villa Borghese. Där var vi mer framgångsrika än vad vi varit tidigare under dagen och burk efter burk kunde loggas – men givetvis drog vi även här på oss en och annan DNF.

Park

Fruktstund
Fruktstund
Ett hål som ingen, inte ens Hallén ville gå in i!
Ett hål som ingen, inte ens Hallén ville gå in i!

Fly

Vems lunch är detta?
Vems lunch är detta?

Vårt parktraskande pågick till långt efter solnedgången och då gick det märkligt nog bättre än när det var ljust, så är det kanske för tre ljusskygga individer…?

Bäst i mörker

Slutligen kom vi ut ur parken och då tog vi faktiskt sikte på något att äta. Ikea låg lite långt bort så det stod snabbt klart att vi skulle bli utan köttbullar, men pakistansk mat kom upp som förslag, detta avvisades dock. Jag fick snart syn på en trattoria, vi gick in, och denna dag blev det god italiensk pasta till middag. Efter en efter-middags-logg kunde vi ta tunnelbanan tillbaka mot campingen och se tillbaka på en mer än 3 mil lång promenad genom den eviga staden. Inte någon lätt caching, många DNF:er, men vad gör det när man rör sig i en fantastisk stad som Rom.

Ungefärlig färdväg genom dagens två cachingområden.
Ungefärlig färdväg genom dagens två cachingområden.