Blött, blött, blött

Stormen Helga hade dragit förbi följd av blåsigt och regnigt väder, då är det en bra idé att bege sig ut i skogen för att jaga burk. Team H I T (Hallén, Ingabo, TMR68) lämnade Lerum vid halv åtta tiden på lördagen och åkte i riktning mot Svenljunga, där fanns åter en mängd intressanta rundor ute i skogen som vi ville klara av. Planerna var från början storslagna, men vid närmare eftertanke kom målen att skrivas ned då det ändå är december och mängden dagsljus kraftigt ransonerat. Vi hade lite hopp om en lättna i det ihärdiga regnandet som inledde dagen, men det var också det ett hopp som visade sig vara hopplöst.

Moga-rundan
Moga-rundan

Vi inledde dagen med den lilla Moga-rundan som omfattar 9 burkar, därutöver hade vi även ett par extra cacher utanför serien att leta upp.

Dags att byt om till regnkläder!
Dags att byt om till regnkläder!
Det var inte någon barnlek som väntade....
Det var inte någon barnlek som väntade….

Vår vandring genom ”barnens skog” var inte en barnlek, det blev en hel del letande och dessutom drog vi på oss ett antal DNF:er.

Blöt vandring

En snygg burk, inte inom serien men i dess närhet!
En snygg burk, inte inom serien men i dess närhet!

Skyltlördag

Regnet fortsatte att falla under hela denna vandring på knappt 6 kilometer, vi började bli lite blöta men det fick inte hindra att vi efter en kort transportsträcka åter gav oss ut i skogen för att erövra ”Visebergsrundan” och dess 15 burkar, samt en och annan cache utanför serien. Vandringen gick i ett rekreationsområde med spår och skogsvägar så det var inte mycket terrängvandring, vilket var en fördel denna mycket blöta dag.

Visseberg_Blystreck
Visebergs- och Blystrecksrundorna.

Vandringen på Visebergsrundan var mer framgångsrik än starten på Moga-rundan. Vi hittade alla utom en av burkarna utmed denna lite över 7 kilometer långa tur.

Som om det inte redan var tillräckligt blött! Ingabo och TMR68 började leka med vatten och rör....
Som om det inte redan var tillräckligt blött! Ingabo och TMR68 började leka med vatten och rör….

Trots det ihärdiga regnandet gick vandringen ändå förvånansvärt problemfritt. Vi undgick till och med att bli beskjuta…

PANG!!
PANG!!

När vi traskat genom skogen och plockat traditionella så var det riktigt trevligt att även plocka en fin och mycket välgjord multi på slutet av turen, en riktig dessert!

Med en timma och 25 minuter kvar till solnedgången bestämde vi oss för att efter multin gå rakt på ”Blystrecksrundan”. Det var stor variation i utformningen av cacherna på denna runda och det var inte alltid så lätt att hitta! Vi fick åter några DNF:er men också flera riktigt trevliga burkar med kreativ utformning.

När mörkret föll över skogen återvände vi till bilen, fick lite smörgåsar och därefter skulle vi inleda hemfärden. Men innan vi lämnade Svenljungatrakten plockade vi ytterligare fem burkar utmed vägen för att åtminstone uppnå 40 hittade under dagen (målet när vi började vandringen vid Moga var 50). Regn och blåst var nu värre än tidigare under dagen så loggningen av burkarna fick ske inne i bilen! Vi var både blöta och trötta, men kan det ha varit orsaken till att vi till slut såg elefanter….

När vårt nya nedskrivna mål uppnåtts och vi anträdde färden hem mot våra respektive cachingbaser. Förutom denna skörd av nya burkar blev det dessutom nästan 2 mils vandring. Allt var blött, blött, blött denna dag – ända in till kalsongerna – men vad gör väl det när man har haft en härlig cachingdag med många nya upplevelser!