Änggårdsbergen & en nollåtta

Mörket låg ännu tungt över staden när jag gav mig iväg mot väster och det fina naturområdet Änggårdsbergen. Det blev den första av cachinglinjer som fick stå för transporten till hållplatsen Botaniska trädgården där dagens lilla cachingvandring skulle inledas. Det första målet denna dag var ”Bilbytarcachen”, en burk stor nog att rymma ett mindre fordon! Det var ännu inte riktigt ljust när jag nådde fram till nollpunkten men burkens storlek gjorde att det inte var några problem att hitta rätt.

Large

Jag skulle nu ta mig ut i den riktiga Änggårdsvildmarken, bara en liten stig fanns att tillgå enligt beskrivningen på cachesidan. Det var ”Vildvuxna Änggården” som nu var mitt mål, men jag hittade en ganska stor stig som först nära cachen blev lite mindre, det är nog fler än man först tror som rör sig i denna vildvuxna trakt. Efter lite snurrande på fel nivå letade jag mig nedåt och då uppenbarade sig en stor glassburk framför mig.

Burk

Det finns nästan ett oräkneligt antal stigar i Änggårdsbergen och på många ställen så möts och skiljs dessa givetvis, vilket föranlett en lång serie av burkar. Mitt mål var nu det senaste tillskottet i serien som publicerades den 22 december ”Stigar som mötas, eller skiljas, 16”. Den var lätt hittad och snart var jag på väg mot ”Stigar som mötas, eller skiljas, 14”. Det var blött ute i markerna och på många ställen har det bildats nya små ”vattenfall”.

Vattenfall

Nummer 14 i serien loggades utan några svårigheter, därefter blev det till att genomföra en mindre terrängvandring upp till ”Russian Panda”. En fin liten cache, om än att man fick ta i lite för att få upp buken då träkonstruktionen ökat i omfång på grund av all fukt som omgett den.

Rysk Panda

Nu var det hög tid att lämna skogen för att hinna fram i tid till eventet ”Meet a Nollåtta, back where it started” arrangerat av sleippner. Det blev en rask vandring i riktning mot evenet och jag var på plats drygt fem minuter före utsatt tid kl 11. Som alltid är det mycket trevligt att träffa burkjägare från när och fjärran.

EO till höger i bild.
EO sleippner till höger i bild.

Event2

När vi pratat burk i dryga 40 minuter kände jag att det började bli kyligt, temperaturen föll på en kort stund från runt 7 plusgrader till knappt 3 och det ryktas om snö (naturkatastrof). Det gällde att ta vara på varje snöfri stund så jag gav mig av in mot centrum och hade siktet på den rykande färska cachen ”Skeppsbron”.

Skeppsbron

I denna trakt har jag tidigare loggat en final men då den nu blivit arkiverad så har golv passat på att använda platsen till en ny traditionell burk. Det var mycket lugnt och stilla på gata och GC-väg, inga mugglare störde denna annandag jul så jag kunde i lugn och ro plocka fram burken och logga utan några nyfikna ögon.

Därefter återstod endast den korta promenaden bort till den nya hållplatsen för stadens första cachinglinje som skulle föra mig tillbaka mot cachingbasen efter en välbehövlig vandring på 14 kilometer, 6 hittade burkar och ett event.