Plan B 1.0 aktiveras

När plan A inte går att genomföra då måste plan B 1.0 träda in i dess ställe, alltid nödvändigt att skissa på alternativ! Plan A var en tur med ett väl intrimmat team, men en deltagare ansåg att tiden var ur led och deltagare nummer två (eller var det ett) blev snuvad på dagen – återstod gjorde endast Hallén. Aktiveringen av plan B 1.0 innebar användandet av två cachinglinjer, 17 och den feminina expressen med slutstation i det avlägsna Kärra. Ett mindre kluster av burkar lockade mig dit likt en björn till en honungsburk.

Mörker

Snö och is kändes minst sagt ovant, så här skall det väl inte vara, men förhoppningsvis smälter det vita bort snabbt! ”Kärra#3” blev dagens första burk, därefter letade jag mig vidare in bland husen och kunde mycket effektivt logga burk efter burk i Amaranthes eventburkar, ett event som jag tyvärr inte hade möjlighet att vara med på men cacherna kan givetvis loggas ändå. Flertalet burkar var micro men när jag träffade på en nano mitt i stadsdelen fick jag återuppleva hur eländigt det är att logga sådana med stelfrusna fingrar.

Mina batterier behöll jag själv, men loggen signerades givetvis....
Mina batterier behöll jag själv, men loggen signerades givetvis….

Skola

Nu blommar det!
Nu blommar det!

Det var ganska lugnt i området denna förmiddag så jag kunde utföra mina sysslor utan allt för många mugglare i närområdet. Efter någon timmas loggande lämnade jag de mest tätbefolkade delarna av Kärra och letade mig västerut på småvägar för ytterligare några loggar (samt tyvärr även DNF:er).

Gnägga bäst

Rundan i Kärra avslutades i Larsered-Skogen och dess fem burkar. Rundan gick riktigt bra och loggarna kunde i raskt tempo signeras samtidigt som jag fick en härlig skogsrunda, en perfekt kombination.

Larseredskogen

När alla fem burkar var loggade blev det lite fika innan jag vandrade åter mot Kärra för att åka tillbaka mot cachingbasen. När bussen närmades sig Hjalmar Brantingsplatsen vaknade burkjägarsinnet åter till liv, hade det inte publicerats en burk i denna trakt som jag ännu inte loggat – så var det! ”Hjalmar” låg där och väntade på mig, klev av bussen och letade upp burken. Därefter var det inte många minuter till cachinglinje 17 anlände och förde mig åter mot cachingbasen. Totalt blev det 15 kilometers vandring och 16 hittade burkar under dagen, inte så illa för att vara plan B 1.0.