Plan A 1.1 – eller – akta dig för gårdfarihandlare

Igår var det plan B som gällde idag var det plan A 1.1 som sattes i verket! Team H I (Hallén & Ingabo) gav sig av mot Kinnatrakten för att leta burk i skog och mark. Vi inledde med ”Hyssnarundan” som gav oss dagens första nio loggar.

Vintercaching

Det var andra cachingdagen med vinterförhållanden. Hur det är att med frusna fingrar flytta på snö och is för att försöka hitta en liten burk hade vi väl nästan helt glömt bort, men verkligheten kom ikapp oss och man fick snabbt anpassa sig till det vita vid cacherna och isen på stigarna!

Jordkällare

Vägvisare

Utmed vägen blev det dessutom en del burkar med lite udda D/T kombinationer.

Vägen

DT-burk

Efter denna avstickare i Hyssna nådde vi slutligen fram till dagens huvudmål Larsagårn” serien och dess 14 traditionella burkar med en final.

Burkar i sikte

Det började illa med en DNF på den första burken, vi skulle dessutom lyckas med ytterligare ett par DNF:er men ändå hittade vi faktiskt finalen då det gick att räkna fram var den borde ligga och det stämde!

Det blev långvarigt letande på många av burkarna så timmarna gick men vi var ute ur skogen med god marginal till solnedgången. Till en början hade vi en kvinna med hund som först gick efter oss, sen före oss, sen gick vi förbi och hon kom ikapp… Hon stannade då och frågade om vi letade skatter, hon hade tittat på geocaching och förstått att det låg många burkar utmed hennes dagliga hundpromenad! En möjlig ny deltagare i denna ädla ”sport” kanske blev följden av vårt möte i skogen.

Grillplats

Vi skulle nu avrunda dagen med lite burkar ”utmed vägen”, och vi gav oss på några cacher i gårdfarihandlarserien. Men det skulle vi inte ha gjort! Sällan har vi fått skriva så många DNF:er som vi gjorde under denna avslutning på vår cachingdag. De flesta burkarna i serien var inte loggade under det senaste halvåret och vi misstänker att de flesta bör vara borta (men vi kan givetvis ha missat!) Det var ett hårt arbete att gå från 25 hittade upp till slutresultatet på 32 hittade burkar. Ändå skall man inte klaga, det blev god motion i riktigt fint vinterväder.