Det första eventet

Innan solen gått upp på årets första dag gick jag ut på en liten promenad rakt genom mitt favoritskogsområde – Delsjöområdet (dagen skulle totalt bjuda på 19 kilometers vandring, en bra start på året). Senare under förmiddagen skulle det bli event men jag ville värma upp lite med att få loggat en burk innan eventet. Mitt sikte var inställt på ”Xavante. Merles *14.1”. I god Hallén-fart tog jag mig genom skogen och över flera små höjder innan jag nådde den lilla gångvägen där cachen har sitt hem. Det blev ett snabbt fynd då burken låg helt öppet. Efter loggning fick den bättre skydd av lite stenar och andra naturmaterial innan jag åter satte fart på geo-kängorna.

 

Första loggen 2016!
Första loggen 2016!

Eventet ”… och ring in det nya!” arrangerat av StadsAlv väntade ett par kilometer bort. När jag anlände fem minuter före eventets starttid var det redan en ganska stor grupp på plats kring EO!

StadsAlv

Event

Tanken var att de som önskade få något att äta skulle kunna besöka MAX som ligger vid eventplatsen, normalt öppnar de kl 10 men idag på Nyårsdagen öppnades dörrarna först klockan 11. Men några törstiga och kanske frusna deltagare på eventet talade med personalen så vi fick komma in ändå, mat kunde inte beställas men kaffe kunde dom ordna – utmärkt service! En strid ström av kaffesugna burkjägare drog in genom dörrarna och det blev nog en ganska bra start på dagen för MAX.

Kaffesugna

Event

EO och TBs

Event

Event

Som alltid blir det mycket burkprat, och i närheten av Gavia så blir det dessutom mycket högtflygande samtal (flygplan naturligtvis…..) Coins och TB:s beundrades och loggades och säkerligen gjordes en del nya planer upp för kommande geocachingresor. Fick själv flera bra tips som förhoppningsvis kan komma till nytta under detta år. Den som har ögon och öron med sig kan också få lite skvaller med sig hem och ibland så lyckas det för oss bloggar att hitta riktigt fint material som avslöjar geocachingvärldens mörka sidor. I går kunde exempelvis hebb avslöja Halléns mörka böjelse för att äta glass under den kallaste av årstider, idag kan jag dock komma med ett eget avslöjande som troligen kommer att ruska om GC-världen rejält.

hebb i hatten

Som ni ser på bilden ovan försöker hebb få det att se ut som en fikastund, men alla ser ju att han är i hatten! Dessutom, och det är riktigt allvarligt, granska hans slips…

Slips

Det är en julslips – idag är det ju nyårsdagen! Men vad annat kan man vänta av hebb i hatten….? Dessutom gick han ut med löftet att logga en burk om dagen hela 2016 – skall vi tro på detta?

Efter denna GC-dramatik kan vi konstatera att geocachingåret 2016 har startat på trevligast tänkbara sätt i gott sällskap av trevliga burkletare. Nu återstår bara en sak – leta upp nästa burk!