Bister vintertur

Efter en lite oväntad försening på grund av en sjusovande teamdeltagare begav sig team H I (Hallén & Ingabo) åter ut på en tur denna söndag. Vi hade siktet inställt på en heldag ute i skogen och givetvis utmed vägarna denna vinterdag, måste säga att det kändes ovant med runt fem minusgrader efter att kroppen vant sig vid att det alltid – oavsett årstid – är kring plus tio och konstant duggregn…

Rambergsvägen

Vi började med Rambergsvägen och alla dess cacher. Det låg lite snö och is både på vägen och ute i skogen, lagom mycket snö för att dölja en del förrädiska hål med mycket vatten. Denna dag var det för omväxlings skull Ingabo som trampade ned i hålen, inte Hallén.

Loggning

Det gick lite trögt att hitta nummer två i serien då den troligen inte var placerad där ägaren hade tänkt sig att den skulle sitta, men efter en stunds letande fick jag se den mitt framför ögonen. Nummer fem lämnade vi utan att ha försökt att gå över stocken, verkade vara en allt för stor risk denna kalla dag. Men ser nu efteråt att cattan och Fampetre lyckats ta sig över, vi möttes på vägen när dom hade påbörjat rundan och vi var på väg mot den sista (första) bonusen. Det var trevligt att träffa ett par, för oss, nya ansikten inom denna hobby.

Varken Ingabo eller Hallén ville gå över här....
Varken Ingabo eller Hallén ville gå över här….

Vinterväg

Burk efter burk loggades och det var ganska stora nivåskillnader så det blev dessutom en riktigt bra motionsrunda.

Såg

Förutom seriens burkar fick vi även loggat ”Survebäcken” av TheWolf. Åter fick vi lära oss lite mer om en övergiven såg vid ett litet vattendrag. Denna plats hade inte en lika lång historia som vid vissa andra såg/kvarnplatser som TheWolf lagt burkar vid, endast från 1925, men det var ändå en intressant plats att besöka.

Bonus

Är allt som glimmar guld?
Är allt som glimmar guld?
Är det inte Batman i sin grotta?
Är det inte Batman i sin grotta?
Tur att tjuven inte tog burken!
Tur att tjuven inte tog burken!

När Rambergsvägen var avklarad körde vi österut på jakt efter fler burkar ”utmed vägen”.

Här hände inget

Undrar om det finns sill i den här sjön….
En länslämning
En länslämning
Vissa burkar är vackrare än andra! Hinten var under sten....
Vissa burkar är vackrare än andra! Hinten var under sten….

Det blev ganska bra rensat utmed vägen, ett antal ströburkar som troligen annars inte skulle ha blivit loggade. När det var mindre än två timmar kvar av dagsljuset anlände vi till dagens andra huvudmål, det burkrika Sandared strax utanför Borås. Vi hade sett att där låg omkring 40 burkar och det utövade en stark lockelse! Det skulle dock visa sig att bli svårare än vad vi hade väntat oss, allehanda hinder kom i vår väg, inte minst små vattendrag och burkar som satt högt i träd (fastsatta) och hade terräng 2 angivet…. Sedan fanns det kluriga burkar som inte hittades så det var inte den snabba runda som vi hade fått för oss utan en mer krävande mängd burkar som kanske är bättre/lättare i dagsljus.

Så här skall det se ut på stranden - inte en mugglare!
Så här skall det se ut på stranden – inte en mugglare!
Hur skall man ta sig över här - svar: det går inte...
Hur skall man ta sig över här – svar: det går inte…

När mörkret föll över Sandared började vi leta burk inne i bebyggelsen, det visade sig också vara en tålamodskrävande uppgift. Alla mugglare bestämde sig för att vara ute på någon slags promenad (borde dom inte vara hemma och se på TV, undrade vi). Istället var det horder av mugglarfolk ute, många i gula västar så man fick lite förvarning, men det gällde verkligen att vara snabb när vi arbetade i skuggorna med att leta burk! Det blev dessutom påtagligt kallare. Efter loggning var händerna rejält frusna och stenar och andra hårda föremål orsakade en del blodvite när man grävde runt efter burkarna.

Skymningen faller över Sandared.
Skymningen faller över Sandared.

Vi fick ihop lite loggar i den lilla orten innan vi åkte vidare i riktning mot Alingsås och fortsatte att plocka cacher utmed vägen. De sista loggarna blev i utkanten av Alingsås och det totala antalet hittade denna dag stannade på 47, därtill kan nämnas att det blev omkring en och en halv mils promenad med alla steg som togs under denna nära 12 timmar långa cachingtur. Nu återstår att se hur länge vintern stannar och hur länge man kommer att få stå ut med frusna händer vid varje logg.

1 kommentar

  1. Trevligt att träffas! Ser att ni loggat ett stort antal burkar☺Vi har lite att jobba på med andra ord. Har själv några burkar här i Onsala om ni inte redan loggat dem..

Kommentarer är stängda.