Hardcore DNF x 2

Det finns cachingturer och det finns cachingturer – idag skulle vi ut på en cachingtur! Team H I T (Hallén, Ingabo, TMR68) startade en bit in på förmiddagen efter att sjusovande åter ställt till det i planeringen(!) En annan missräkning var att batteriet till min kamera var helt tomt, måste nog köpa ett nytt! Idag får ni därför tyvärr utstå bilder tagna med mobilkameran.

På väg ut på äventyret stannade vi till vid ”#10 Mollsjövägen” där TMR68, hebb och jag en gång tidigare gjort ett försök men då stoppats av allt för mycket vatten, idag var vattnet stelt och gick att gå på!

Mollsjövägen

När solen redan stod januarihögt i skyn drog vi ut i skogen på vår första multi för dagen ”Hardcore DNF? #7 – Ferrum”. Vi hade givetvis höga förväntningar på multin skapad av mattias700316, en verklig mästare på att skapa fina skogsmultis. I cachebeskrivningen sägs bland annat ”Skulle du mot förmodan stöta på en potentiell mugglare, då kan du nog nästan förutsätta att du stött på en geocachare! ”, det skulle visa sig inte riktigt stämma idag då vi träffade flera riktiga mugglare, vissa med stora bössor, andra med stora hundar, ute bland träden denna dag. Det gjorde dock inte vandringen sämre, det var en fantastisk dag för en lång multi. Steg efter steg avklarades utan problem, vi var dock lite oroliga för delsteget vid ”ödehuset” där det såg ut som om det pågick renovering, kanske försvinner delsteget i värsta fall.

Istappar

Hardcore

När vi efter 4,52 kilometers vandring under 1 timme och 4 minuters vandring återvände till bilen såg vi att det stod en annan bil vid parkeringen, en med geocaching.com logga i bakrutan – vem var det vi hade före oss ute i skogen nu när vi skulle bege oss ut på ”Hardcore DNF? – Det brinner I kvarnen!!!”.

Vems är GC bilen

Startkoordinaterna förde oss rakt in i ett fint kulturhistoriskt landskap där resterna av kvarnfall med byggnader är synliga. Platsen är känd redan från 1600-talet och under 1800-talet hotades kvarndriften av Ahlafors som tillslut köpte in kvarnen för att få kontrollen över vattenrättigheterna.

Kvarnfall

På väg mot det andra steget i multin hörde vi röster bland träden och tre personer närmade sig – kunde det vara mugglare? Nej, så illa var det inte, det var Marhav och Lugnet – mycket trevligt att träffas!

Vi slog följe genom en stor del av multin och kom under vandringen att både träffa på snökanonsfolk, jägare och terrängspringande mugglare.

Terrängmugglare

Hittad

Snökanon

När Marhav och Lugnet ville ta en fika så fortsatte vi ensamma den sista biten av multin och hittade också framgångsrikt finalen efter 8,83 kilometers vandring som klarades av på 2 timmar och 2 minuter. Därefter rullade vi vidare ut på nya äventyr!

Badplats

Vi klarade av ytterligare några burkar utmed Mollsjövägen och hamnade därefter nere i Nödingeområdet. Vi tog där beslutet att ge oss ut på ytterligare en liten vandring ”Backa Säteri Trail” som skulle visa sig bli en riktigt fin tur.Ytterligare några kilometers vandring genom ett fint kulturlandskap där vi förutom några traditionella burkar även fick loggat en multi.

Öde

Ödetorp

När solen började försvinna återvände vi till bilen för att fortsätta ut på kvällscachingtur.

Solnedgång

Trots den kyliga kvällen (ca -10) fortsatte vi ytterligare någon timme i mörkret och fick rensat lite burk på vägen tillbaka mot Ingabos cachingbas. Det blev en god utdelning i antal burkar (29 st) och över 22 kilometers vandring/promenad i härligt solsken (större delen av tiden).

2 kommentarer

  1. Kul att du besökte min cacher på Backa Säteri Trail. Synd att jag inte var hemma vid multistarten så jag kunde bjuda på fika o gifflar, men puttefnask o jag var i Slottskogen för att jaga burkar o goafika på Bellparc i det fina vädret.
    elsanilsson

Kommentarer är stängda.